Gå til sidens indhold
Tilbage til søgning
Administrativ forskrift
Nr.  -
12. marts 2021
Ophævet

Retningslinjer om anvendelse af bemyndigelser i Inatsisartutlov om ekstraordinært valg til Inatsisartut

Bemyndigelser til Naalakkersuisut at træffe visse beslutninger

 

1. Ved Inatsisartutlov nr. 1 af 18. februar 2021 om ekstraordinært valg til Inatsisartut, blev Naalakkersuisut bemyndiget til at træffe visse beslutninger i perioden fra udskrivelse af nyvalg, og til nyt Naalakkersuisut er valgt af Inatsisartut.

 

2. Nærværende retningslinjer skal følges når disse bemyndigelse anvendes.

 

Processen i Naalakkersuisut

 

3. Naalakkersuisut behandler sagerne efter Naalakkersuisuts egen regler herom, jf. Selvstyrets bekendtgørelse om forretningsorden for Naalakkersuisut, og pkt. 8 nedenfor.

 

4. Ressortdepartementet udfærdiger oplæg til Naalakkersuisut, som underskrives af den ansvarlige Naalakkersuisoq, sammen med departementschefen.

 

5. Formanden for Naalakkersuisut foretager formandsbeslutning, der afleveres tilbage til det ressortansvarlige Departement.

 

6. Det ressortansvarlige departement udarbejder en oversendelsesskrivelse, der afleveres til Formandens Departement.

 

7. Formanden for Naalakkersuisut oversender den godkendte beslutning sammen med oversendelsesskrivelsen til Formanden for Inatsisartut.

 

8. I de tilfælde, hvor kompetencen at træffe beslutningen er delegeret fra Naalakkersuisut til Naalakkersuisoq, oversender Naalakkersuisoq beslutningen og oversendelsesskrivelsen til Formanden for Inatsisartut. Formandens Departement holdes løbende orienteret herom.

 

Processen i Inatsisartut

 

9. Inatsisartut behandler beslutningen efter Inatsisartuts egne regler herom. Naalakkersuisut er ikke involveret i dette forløb.

 

10. Inatsisartut forelægger beslutningen for partigruppeformændene, samt Finans- og Skatteudvalget, til godkendelse eller forkastelse.

 

11. Efter behandlingen i Inatsisartut oversender Formanden for Inatsisartut Inatsisartuts beslutning til Formanden for Naalakkersuisut, jf. dog pkt. 12.

 

12. Hvis oversendelsen kommer fra Naalakkersuisoq, jf. pkt. 8, oversendes Inatsisartuts beslutning til vedkommende Naalakkersuisoq.

 

Den videre proces i Naalakkersuisut

 

13. Hvis beslutningen blev godkendt af Inatsisartut, udfører Naalakkersuisut beslutningen straks herefter.

 

14. Samtidig med at beslutningen udføres, udsender ressortdepartementet en pressemeddelelse herom, hvor der bl.a. forklares hvorfor beslutningen er blevet truffet, samt hvem der har godkendt beslutningen.

 

15. Disse retningslinjer erstatter Retningslinjer af 5. marts 2021 om anvendelse af bemyndigelser i Inatsisartutlov om ekstraordinært valg til Inatsisartut.

 

 

Formandens Departement, 12. marts 2021

 

 

Hans-Peder Barlach Christensen (sign.)