Gå til sidens indhold
Tilbage til søgning
International regel
Nr. 41
12. november 1998
Gældende

Bekendtgørelse af tillægsprotokol til overenskomst af 18. december 1995 mellem Kongeriget Danmark og Kongeriget Norge om afgrænsning af kontinentalsoklen i området mellem Grønland og Jan Mayen og om grænsen mellem fiskerizonerne i området

Tillægsprotokol til overenskomst af 18. december 1995 mellem Kongeriget Danmark og Kongeriget Norge om afgrænsning af kontinentalsoklen i området mellem Grønland og Jan Mayen og om grænsen mellem fiskerizonerne i området

 

Regeringen i Kongeriget Danmark og regeringen i Kongeriget Norge, herefter benævnt Parterne, som henviser til overenskomst af 18. december 1995 om afgrænsning af kontinentalsoklen i området mellem Grønland og Jan Mayen og om grænsen mellem fiskerizonerne i området, som videre henviser til konsultationer mellem Kongeriget Danmark, Kongeriget Norge og Republikken Island vedrørende den endelige afgrænsning i havområdet mellem Grønland, Jan Mayen og Island, som førte til enighed om fastlæggelsen af det i artikel 1 nedenfor beskrevne punkt, hvor de tre staters grænselinier mødes, er blevet enige om følgende:

 

Artikel 1

 

Fra det i artikel 1 i overenskomsten af 18. december 1995 beskrevne punkt nr. 4 fortsætter grænselinien mellem Parternes dele af kontinentalsoklen og mellem fiskerizonerne i området som en ret geodætisk linie frem til det nedenfor beskrevne punkt:

Punkt nr. 5: 69o 35' 00'' N 13o 16' 00'' W

Det ovenfor nævnte punkt er defineret i geografisk bredde og længde i henhold til World Geodetic System 1984 (WGS84).

Grænselinien fra ovennævnte punkt nr. 4 til ovennævnte punkt nr. 5 er til illustration indtegnet på den kortskitse, som er vedlagt denne tillægsprotokol.

 

Artikel 2

 

Denne tillægsprotokol træder i kraft, når Parterne skriftligt har meddelt hinanden, at de hertil nødvendige procedurer er afsluttet, og regeringen i Republikken Island skriftligt har meddelt begge Parter, at fastlæggelsen af det i artikel 1 beskrevne punkt er bekræftet. Ikrafttrædelsesdatoen er den dag, disse betingelser er opfyldt.

 

Udfærdiget i Helsingfors den 11. november 1997 i to eksemplarer på dansk og norsk, således at de to tekster har samme gyldighed.

 

For Kongeriget Danmarks regering

 

Niels Helveg Petersen

 

For Kongeriget Norges regering

 

Knut Vollebæk

 

Tillægsprotokollen trådte i medfør af artikel 2 i kraft den 27. maj 1998.

 

 

Udenrigsministeriet, den 12. november 1998

 

Niels Helveg Petersen