Gå til sidens indhold
Tilbage til søgning
Lovgivning
Nr. 1739
18. december 2015
Gældende

Anordning om ikrafttræden for Grønland af § 1 i lov om ændring af lov om Kort- og Matrikelstyrelsen og forskellige andre love (Fri anvendelse af visse data, varetagelse af søopmåling og ændring af styrelsens navn)

VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

 

I medfør af § 7, stk. 2, i lov nr. 1392 af 23. december 2012 om ændring af lov om Kort- og Matrikelstyrelsen og forskellige andre love (Fri anvendelse af visse data, varetagelse af søopmåling og ændring af styrelsens navn) bestemmes:

 

§ 1

 

I lov nr. 749 af 7. december 1988 om Kort- og Matrikelstyrelsen, som ændret ved § 1 i lov nr. 313 af 5. maj 2004 og bekendtgørelse nr. 1062 af 3. november 2004, foretages følgende ændringer: 

 

1. Lovens titel affattes således: 

»Lov om Geodatastyrelsen«

 

2. Overalt i loven ændres »Kort- og Matrikelstyrelsen« til: »Geodatastyrelsen«, og »Kort- og Matrikelstyrelens« til: »Geodatastyrelsens«. 

 

3. I § 2, stk. 1, nr. 1, indsættes efter »samt«: »opmåling og«. 

 

4. I § 2 indsættes som stk. 3

»Stk. 3. Geodatastyrelsen kan efter forhandling med andre myndigheder opbevare og distribuere deres data.«

 

5. Efter § 4 indsættes: 

 

»§ 4 a. Søopmåling i farvandene omkring Grønland, må alene foretages med Geodatastyrelsens tilladelse. Efter at opmålingen er afsluttet, skal kopi af alle opmålingsdata afleveres til Geodatastyrelsen.

Stk. 2. Afgørelser efter stk. 1 kan ikke påklages til anden administrativ myndighed.

Stk. 3. Miljøministeren kan fastsætte regler om ansøgningens udformning og om vilkår, der knytter sig til tilladelsen. Miljøministeren kan tillige fastsætte regler om afleveringen af opmålingsdata.«

 

6. Efter § 5 indsættes:

 

»§ 5 a. Miljøministeren beslutter, hvilke af Geodatastyrelsens data der kan anvendes frit af andre offentlige myndigheder, virksomheder og borgere. Geodatastyrelsen gør disse data tilgængelige.

Stk. 2. Andre offentlige myndigheder, der er i besiddelse af data, der er etableret i samarbejde mellem myndighederne og Geodatastyrelsen, og som miljøministeren har truffet beslutning om efter stk. 1, kan stille disse data frit til rådighed på tilsvarende måde.«

 

7. Efter § 7 indsættes:

 

»§ 7 a. Der kan idømmes bøde efter Kriminallov for Grønland for overtrædelse af § 4 a, stk. 1, 1. pkt. Stk. 2. Er den i stk. 1 nævnte overtrædelse begået af et selskab, en forening, en selvejende institution, en fond eller lignende, kan bøden pålægges den juridiske person som sådan.«

 

§ 2

 

Anordningen træder i kraft den 1. januar 2016.

 

Givet på Amalienborg, den 18. december 2015

 

Under Vor Kongelige Hånd og Segl

 

MARGRETHE R.