Gå til sidens indhold
Tilbage til søgning
Administrativ forskrift
Nr. 50
3. juli 2025
Vedtaget

Selvstyrets bekendtgørelse om fangst og beskyttelse af rensdyr

I medfør af § 2, stk. 3, § 4, stk. 2, § 13, stk. 6, § 15, stk. 1 og 2, § 16, stk. 4, § 19, § 20, stk. 1, § 21, § 22, stk. 8, § 23, stk. 4, § 25, stk. 1, 2. pkt., stk. 5 og 7, § 26, stk. 1-4, § 28, § 29, stk. 1, og § 39 i Inatsisartutlov nr. 34 af 13. juni 2023 om fangst og jagt og senere ændring samt i medfør af Landstingslov nr. 18 af 30. oktober 1998 om slædehunde og hunde- og kattehold § 3, stk. 2, fastsættes:

 

Kapitel 1

Anvendelsesområde og definitioner

 

Anvendelsesområde

 

  § 1.  Denne bekendtgørelse finder anvendelse på fangst og beskyttelse af vilde rensdyr (Rangifer tarandus).

 

Definitioner

 

  § 2.  I denne bekendtgørelse forstås ved:

1)  ”Rensdyr”: Rensdyr, der er oprindelige i de pågældende forvaltningsområder, Peary rensdyr samt ikke-mærkede over 1 år gamle rensdyr, der er kommet uden for koncessionsarealer beregnet til tamrendrift.

2)  ”Forvaltningsområder”: Kommuneafgrænsninger i henhold til § 2 i Landstingslov om Grønlands inddeling i landsdele og kommuner.

3)  ”Motoriserede transportmidler”: Ethvert motoriseret transportmiddel til lands og på is, der benyttes i forbindelse med fangst af rensdyr eller som transportmiddel til eller fra fangstområdet.

4)  ”Betalingsjagt”: Jagt efter rensdyr, som mod betaling er arrangeret af autoriseret arrangør af betalingsjagt.

Kapitel 2

Fredning

 

  § 3.  Rensdyr er fredet i hele landet med de i §§ 4, 6 og 8 nævnte undtagelser.

  Stk. 2.  Det er forbudt at opsøge og forstyrre rensdyr i kælvningsperioden fra 1. maj – 31. maj.

  Stk. 3.  Naalakkersuisoq med ressortansvar for fangst kan udpege følsomme områder og perioder for rensdyr, hvor forstyrrende aktiviteter begrænses på baggrund af biologisk rådgivning og fanger- og brugerviden.

 

Kapitel 3

Fastsættelse af fangstkvoter, fangstperioder og fangstområder

 

Fastsættelse og fordeling af fangstkvoter

 

  § 4.  Efter der er indhentet biologisk rådgivning og fanger- og brugerviden fastsætter Naalakkersuisoq for fangst, kvoter til fangst af rensdyr for de enkelte bestande.

  Stk. 2.  Kvoterne, jf. stk. 1, kan af biologiske årsager, jagtmæssige hensyn eller under hensyntagen til bestandene, herunder klimamæssige konsekvenser for bestandene, fastsættes til dyr af bestemte aldersgrupper efter kønsfordeling og kan være forbeholdt bestemte kulturbaserede jagtformer, eksempelvis hundeslædebaseret rensdyrfangst.

  Stk. 3.  Kvoter for rensdyrbestande uden biologisk rådgivning fastsættes af Naalakkersuisoq med ressortansvar for fangst efter et forsigtighedsprincip.

  Stk. 4.  Naalakkersuisoq for fangst foretager fordeling af de i henhold til stk. 1 fastsatte fangstkvoter til forvaltningsområderne.

  Stk. 5.  Fangstrådets medlemmer samt erhvervsfanger-organisationer/-foreninger skal høres inden kvotefastsættelsen, ligesom der skal gennemføres en offentlig høring.

  Stk. 6.  En kvote af rensdyr, der ikke er opbrugt indenfor en geografisk afgrænset bestand, kan overføres til den samlede kvote for den samme bestand i det efterfølgende kvoteår. Overførslen kan også ske pr. forvaltningsområde. Metoden for overførsel af ubrugte kvoter er ikke-akkumulerende.

 

Kommunalbestyrelsens fordeling af fangstkvoter

 

  § 5.  Kommunalbestyrelsen kan viderefordele de i henhold til de i § 4, stk. 4, fordelte kvoter til byer og bygder i de enkelte forvaltningsområder, jf. dog stk. 2.

  Stk. 2.  Før fordeling af kvoter, skal kommunalbestyrelsen gennemføre høring af erhvervsfanger-organisationer/-foreninger samt offentlig høring i de pågældende forvaltningsområder.

  Stk. 3.  Kommunalbestyrelsen skal senest 1 uge efter fordelingen af kvoter, jf. stk. 1, sende en skriftlig meddelelse til Departementet for Fangst om de fordelte fangstkvoter.

 

Fastsættelse af fangstperioder

 

  § 6.  Efter indhentet biologisk rådgivning samt fanger- og brugerviden fastsætter Naalakkersuisoq med ressortansvar for fangst fangstperioder til kvoteret fangst af og betalingsjagt på rensdyr.

  Stk. 2.  Fangstperioderne i stk. 1 kan kun fastsættes inden for perioden 1. august til 30. april.

  Stk. 3.  Fangstrådets medlemmer samt erhvervsfanger-organisationer/-foreninger skal høres inden fastsættelsen af fangstperioder ligesom der skal gennemføres offentlig høring.

 

Kommunalbestyrelsens fastsættelse af fangstperioder

 

  § 7.  Kommunalbestyrelsen kan indenfor rammerne af de iht. § 6, stk. 1, fastsatte fangstperioder fastsætte fangstperioder for hver bestand inden for det enkelte forvaltningsområde, jf. dog stk. 2.

  Stk. 2.  Før fastsættelse af fangstperioder, jf. stk. 1, for hver bestand, skal kommunalbestyrelsen gennemføre høring af erhvervsfanger-organisationer/-foreninger samt offentlig høring i det pågældende forvaltningsområde.

  Stk. 3.  Kommunalbestyrelsen skal senest 1 uge efter fastsættelsen af fangstperioder, jf. stk. 1, sende en skriftlig meddelelse til Departementet for Fangst om de fastsatte fangstperioder.

 

Fastsættelse af fangstområder

 

  § 8.  Efter indhentet biologisk rådgivning samt fanger- og brugerviden fastsætter Naalakkersuisoq med ressortansvar for fangst fangstområder til kvoteret fangst af rensdyr.

  Stk. 2.  Fangstrådets medlemmer samt erhvervsfanger-organisationer/-foreninger skal høres inden fastsættelse af fangstområder ligesom der skal gennemføres offentlig høring.

 

Kommunalbestyrelsens fastsættelse af fangstområder

 

  § 9.  Kommunalbestyrelsen kan begrænse de i henhold til § 8, stk. 1, fastsatte fangstområder, jf. dog stk. 2.

  Stk. 2.  Før fastsættelse af fangstområder, jf. stk. 1, skal kommunalbestyrelsen gennemføre høring af erhvervsfanger-organisationer/-foreninger samt offentlig høring i det pågældende forvaltningsområde.

  Stk. 3.  Kommunalbestyrelsen skal senest 1 uge efter fastsættelsen af fangstområder, jf. stk. 1, sende en skriftlig meddelelse til Departementet for Fangst om de fastsatte fangstområder.

 

Kapitel 4

Licensfordeling til kvoteret fangst

 

Udstedelse af licenser til kvoteret fangst

 

  § 10.  Licens til kvoteret fangst udstedes individuelt og efter ansøgning i henholdsvis kategorien erhvervsfanger og fritidsfanger.

  Stk. 2.  Departementet for Fangst kan begrænse antal licenser for personer bosiddende i andre forvaltningsområder end det pågældende forvaltningsområde.

 

  § 11.  Licenser til kvoteret fangst kan udstedes af kommunalbestyrelsen inden for de ved §§ 4, 6 og 8 fastsatte kvoter, fangstområder og fangstperioder, til ansøgere med gyldigt jagtbevis og folkeregisteradresse i forvaltningsområdet.

  Stk. 2.  Licens kan udstedes til ansøgere, der for det foregående kalenderår har indrapporteret fangstmelding, i henhold til § 29, stk. 1, samt til nye ansøgere, der opfylder kravene i stk. 1 og 4.

  Stk. 3.  Uanset bestemmelsen i stk. 1, kan Departementet for Fangst tillade begrænset fangst i et forvaltningsområde for personer bosiddende i andre kommuner, hvis der i det pågældende forvaltningsområde er ubegrænset kvote til fangst.

  Stk. 4.  Ansøgere skal være fyldt 15 år på ansøgningstidspunktet og skal have betalt deres jagtbevis inden for den i § 14, stk. 4, fastsatte frist.

 

Fordeling af licenser ved lodtrækning

 

  § 12.  Hvis der i et forvaltningsområde eller en kommune er flere ansøgere end de tilladte licenser, sker fordelingen af licenser ved lodtrækning.

  Stk. 2.  Overskydende licenser fordeles ligeledes ved lodtrækning blandt ansøgerne.

  Stk. 3. Kommunen skal i forbindelse med lodtrækningen udtrække en prioriteret venteliste blandt de ansøgere, der ikke tildeles licens. Ventelisten anvendes ved eventuel senere genfordeling af licenser, jf. § 13, stk. 2.

  Stk. 4.  Offentligheden skal have adgang til at overvære lodtrækningen. Kommunalbestyrelsen skal senest 7 kalenderdage før lodtrækningen offentliggøre tid og sted for lodtrækningen.

  Stk. 5.  I forvaltningsområder med afstande, der kræver mere end 100 kilometers sejlads eller kørsel til fangstområdet, kan der udstedes mere end én licens til hver fanger for at gøre fangsten rentabel.

 

  § 13.  Den pågældende kommune fastsætter en frist for afhentning af tildelte licenser. Personer, der har fået tildelt en licens, men ikke kan eller vil benytte den, kan returnere den ubenyttede licens til kommunen.

  Stk. 2.  Uafhentede og returnerede licenser skal genfordeles efter en af kommunalbestyrelsen fastsat dato. Genfordelingen af returnerede licenser sker i henhold til den offentligt tilgængelige prioriterede venteliste, jf. § 12, stk. 3 og skal finde sted hurtigst muligt efter returnering.

 

Kapitel 5

Betingelser for kvoteret fangst, indhandling og salg

 

Betingelser for kvoteret fangst

 

  § 14.  Kun personer med gyldigt jagtbevis og som er i besiddelse af en licens udstedt i medfør af § 10 må fange rensdyr.

  Stk. 2.  Licensen er personlig og må ikke overdrages eller sælges til andre.

  Stk. 3.  Af licensen fremgår det hvor mange, i hvilken fangstperiode, i hvilket fangstområde samt hvilke dyr, der må fanges.

  Stk. 4.  Jagtbeviset skal være betalt inden 1. maj i det indeværende år, jf. dog § 34.

 

Indhandling til indhandlingssted og almindeligt salg

 

  § 15.  Af en licens til erhvervsmæssig rensdyrfangst kan der fremgå krav om, at der ved indhandling af hele fangsten eller dele af fangsten skal indhandles til et slagteri eller indhandlingssted, der er godkendt af de veterinære myndigheder, eller at erhvervsfangeren skal have en gyldig autorisation til indhandling.

  Stk. 2.  Indhandling og salg af rensdyr på ”brættet” er kun tilladt i de gældende fangstperioder, samt maksimalt 3 kalenderdage efter fangstperiodens afslutning.

 

Kapitel 6

Fangstmetoder og fangstetik

 

Erhvervs- og fritidsfangst med riffel

 

  § 16.  Det er ved erhvervs- og fritidsfangst af rensdyr kun tilladt at anvende enkeltløbet repetér riffel, jf. stk. 2-3, jf. dog § 17.

  Stk. 2.  Mindste lovlige kaliber til brug for rensdyrfangst er kaliber .222 Rem. Typen af ammunition er valgfri.

  Stk. 3.  Enhver riffel, der anvendes til fangst af rensdyr, skal være indskudt og i god stand.

 

Erhvervs- og fritidsfangst med bue og pil

 

  § 17.  Det er ved erhvervs- og fritidsfangst af rensdyr tilladt at anvende bue og pil for personer efter godkendelse fra Departementet for Fangst. Departementet for Fangst kan udstede tilladelse på grundlag af dokumentation for bestået buejagtprøve med tilsvarende indhold i Danmark eller udlandet.

  Stk. 2.  Ved erhvervs- og fritidsfangst af rensdyr med bue og pil skal følgende krav være opfyldt:

1)  Buen skal være en Compound-bue (sammensat/moderne) med fast indstillede sigtemidler. Minimum trækkraft skal være 45 pund (21 kg.), når der anvendes pile med fast spids og 55 pund (25 kg.), når der anvendes pile med mekanisk spids.

2)  Pile med fast spids skal veje mindst 385 grains (25 gr.) og pile med mekanisk spids skal veje mindst 425 grains (28 gr.).

3)  Pile skal være med fast spids eller mekanisk spids.

 

Fangstetik

 

  § 18.  Alle spiselige dele fra fanget rensdyr skal medbringes fra fangsten.

  Stk. 2.  Ikke-spiselige dele af fangsten skal enten medbringes, når fangstpladsen forlades, eller placeres således, at de ikke er til gene ved teltpladser, hytter eller udførelsen af andre jagtaktiviteter.

 

Aflivning af anskudt rensdyr

 

  § 19.  Fangeren af et rensdyr er forpligtet til at sikre sig, at dyret er dødt umiddelbart efter, at det er ramt.

  Stk. 2.  Den, der under fangstturen anskyder et rensdyr, skal aflive dyret så hurtigt som muligt.

  Stk. 3.  Hvis det anskudte rensdyr ikke bliver genfundet og aflivet, skal fangeren i tilknytning til fangstturens afslutning underrette Departementet for Fangst eller nærmeste jagt- og fiskeribetjent om de faktiske forhold.

 

  § 20.  Den, der observerer et anskudt rensdyr under jagtsæsonen, skal aflive dyret så hurtigt og så smertefrit som muligt. Hvis dyret vurderes spiseligt, tilkommer dyret den skytte der har aflivet dyret.

  Stk. 2.  Hvis aflivningen sker udenfor fangstperioden, skal dyret efterlades på stedet.

  Stk. 3.  Et observeret dødt rensdyr skal efterlades på fundstedet.

  Stk. 4.  Det påhviler observatøren at afrapportere hændelsesforløbet, jf. stk. 1-3, senest 3 kalenderdage efter fangstturens afslutning til Departementet for Fangst eller jagtbetjenten.

 

Kapitel 7

Særlige vilkår for betalingsjagt og fangstrapportering fra betalingsjagt

 

Særlige vilkår for betalingsjagt

 

  § 21.  Naalakkersuisoq med ressortansvar for fangst fastsætter kvotefordelingen mellem erhvervs- og fritidsfangst samt betalingsjagt.

  Stk. 2.  Kvoten til betalingsjagt skal tages ud af den samlede kvote til kvoteret fangst af rensdyr, jf. § 4, stk. 1. Naalakkersuisoq med ressortansvar for fangst kan justere den samlede kvote, jf. stk. 1 hvis den biologiske rådgivning ændrer sig indenfor en blokkvote-periode.

  Stk. 3.  Naalakkersuisoq med ressortansvar for fangst kan fastsætte 1 eller flere fangstperioder for betalingsjagt på rensdyrtyre i henhold til § 6, stk. 2.

  Stk. 4.  Betalingsjagt på køer og kalve er ikke tilladt i perioden fra og med 1. januar til og med 31. juli.

 

Betalingsjagt med riffel

 

  § 22.  Det er ved betalingsjagt på rensdyr kun tilladt at anvende enkeltløbet repetér riffel, jf. stk. 2-3, jf. dog § 23.

  Stk. 2.  Ved betalingsjagt på rensdyr er mindste lovlige kaliber .243 Win. Typen af ammunition er valgfri.

  Stk. 3.  Enhver riffel, der anvendes til betalingsjagt, skal være indskudt og i god stand.

 

Betalingsjagt med bue og pil

 

  § 23.  Det er ved betalingsjagt på rensdyr tilladt at anvende bue og pil for personer efter godkendelse fra Departementet for Fangst, for personer der har dokumentation for bestået buejagtprøve i Danmark eller en tilsvarende prøve i et andet land.

  Stk. 2.  Ved betalingsjagt på rensdyr med bue og pil skal følgende krav være opfyldt:

1)  Buen skal være en Compound-bue (sammensat/moderne) med fast indstillede sigtemidler. Minimum trækvægt skal være 45 pund (21 kg.), når der anvendes pile med fast spids og 55 pund (25 kg.), når der anvendes pile med mekanisk spids.

2)  Pile med fast spids skal veje mindst 385 grains (25 gr.) og pile med mekanisk spids skal veje mindst 425 grains (28 gr.).

3)  Pile skal være med enten fast spids eller mekanisk spids.

 

Fangstrapportering fra betalingsjagt

 

  § 24.  Rensdyr fanget ved betalingsjagt skal, uanset bestemmelserne i § 29, rapporteres af betalingsjagtarrangøren via PINIARNEQ-hæftet eller www.sullissivik.gl.

  Stk. 2.  Betalingsjagtarrangørerne skal også rapportere via fangstmeldingsskemaer på licenserne til Departementet for Fangst. Oplysningerne skal efterfølgende sendes samlet via PINIARNEQ-hæftet eller www.sullissivik.gl eller via tutum@nanoq.gl.

 

Kapitel 8

Anvendelse af transportmidler ved fangst af rensdyr

 

Motoriserede transportmidler

 

  § 25.  Motoriserede transportmidler må ikke anvendes til fangst eller drivning af rensdyr.

  Stk. 2.  Der skal holdes minimumsafstand på 500 meter til rensdyr, når man færdes på motoriserede transportmidler i det åbne land.

 

Hunde og hundeslæder

 

  § 26.  Der må ikke medbringes hunde ved fangst af rensdyr, jf. dog stk. 2.

  Stk. 2.  Hundeslæde må benyttes som transportmiddel i slædehundedistrikter, der er beliggende øst for 44°W og nord for 66°N.

  Stk. 3.  Slædehunde må ikke efterlades i fangstområdet.

  Stk. 4.  Hunde, der slipper løs, og som ikke kan indfanges, skal nedskydes.

  Stk. 5.  Hundekadavere må ikke efterlades i fangstområdet.

  Stk. 6.  Slædehundenes ejer skal senest efter endt fangsttur meddele nærmeste jagt- og fiskeribetjent om undslupne hunde.

 

Kapitel 9

Indfangning og udsætning af rensdyr

 

  § 27.  Naalakkersuisoq med ressortansvar for fangst kan efter ansøgning give tilladelse til indfangning og udsætning af rensdyr med henblik på at etablere en bestand med jagt eller erhvervsmæssig udnyttelse for øje.

 

Kapitel 10

Kommunal vedtægt

 

  § 28.  Kommunalbestyrelsen kan med Naalakkersuisoq’s godkendelse ved en kommunal vedtægt opstille yderligere krav, som er mere restriktive end bestemmelserne i bekendtgørelsens § 3, § 4, § 6, § 8 og § 18.

 

Kapitel 11

Rapportering digitalt eller via fangstmeldingsskema

 

  § 29. Alle fangster samt anskydninger af rensdyr skal rapporteres af licensejeren senest 2 uger efter fangstperiodens afslutning via:

1)  den digitale fangstmelding, eller

2)  returnering af fangstmeldingsskema til kommunen.

  Stk. 2.  Rapporteringer ifølge stk. 1, nr. 2, skal af kommunen efterfølgende og senest 4 uger efter fangstperiodens afslutning sendes samlet til Departementet for Fangst via tutum@nanoq.gl.

  Stk. 3.  Fangstmeldingsskemaet på bagsiden af licensen eller den digitale fangstmelding skal så vidt muligt være udfyldt senest, når dyret bringes ombord på fartøjet, der bruges til transporten af fangsten.

 

Kapitel 12

Rapportering via Sullissivik.gl eller via PINIARNEQ

 

  § 30.  Alle fangster samt anskydninger af rensdyr skal af licensejeren, uanset bestemmelserne i § 29, rapporteres til Departementet for Fangst enten via www.sullissivik.gl eller via årsskemaet i PINIARNEQ via tutum@nanoq.gl.

  Stk. 2.  Rapportering skal foretages senest 15. oktober i det indeværende år.

 

Kapitel 13

Kontrol

 

  § 31.  Enhver skal på forlangende af en jagtbetjent fremvise en gyldig licens til fangst af rensdyr samt gyldigt jagtbevis.

 

Kapitel 14

Dispensation

 

  § 32.  Departementet for Fangst kan dispensere fra bestemmelserne i denne bekendtgørelse til videnskabelige- og undervisningsformål, herunder give tilladelse til nedlæggelse af rensdyr til videnskabelige formål.

  Stk. 2.  Dispensation ifølge stk. 1 kan kun ske under forudsætning af, at formålene er i overensstemmelse med de gældende regler om dyreværn og under iagttagelse af dyresundheden.

  Stk. 3.  Dispensationer i henhold til stk. 1 offentliggøres på Naalakkersuisut’s hjemmeside.

 

  § 33.  Rensdyr, der er til fare eller væsentlig gene for offentlig trafik, kan efter skriftlig ansøgning til Departementet for Fangst, aflives i de tilfælde, hvor det ikke har været muligt at bortskræmme dyrene. Våben og ammunition skal være i overensstemmelse med kravene i § 16.

  Stk. 2.  Rensdyr aflivet i henhold til stk. 1 tilfalder Grønlands Selvstyre.

  Stk. 3.  Den ansvarlige for aflivningen skal rapportere hændelsesforløbet til Departementet for Fangst senest 3 kalenderdage efter aflivning.

  Stk. 4.  Departementet for Fangst træffer afgørelse om, hvad der skal ske med aflivede rensdyr, jf. stk. 1.

 

  § 34.  Uanset bestemmelsen i § 14, stk. 4, kan Naalakkersuisoq med ressortansvar for fangst ud fra forvaltningsmæssige forhold dispensere fra kravet om betaling af jagtbevis før 1. maj.

 

Kapitel 15

Foranstaltninger

 

  § 35.  Der kan idømmes bøde efter reglerne i Kriminallov for Grønland, til den, der:

1)  afgiver urigtige eller vildledende oplysninger til offentlige myndigheder om forhold omfattet af denne bekendtgørelse,

2)  overtræder fredningsbestemmelserne i § 3 eller undtagelserne i § 4, stk. 1-4, § 6, stk. 1 og 2, eller § 9, stk. 1,

3)  overtræder vilkårene i en licens udstedt i medfør af § 14,

4)  overtræder vilkår om indhandling i § 15,

5)  overtræder regler om anvendelse af våben og ammunition, jf. §§ 16 og 22,

6)  overtræder regler om de tilladte fangstredskaber og fangstmetoder, som fremgår af §§ 17 og 23,

7)  efterlader dele fra fanget rensdyr i strid med § 18,

8)  undlader korrekt og rettidig aflivning af et anskudt rensdyr, eller undlade at underrette relevante myndigheder om de faktiske forhold, hvis det anskudte rensdyr ikke genfindes ved fangstturens afslutning, jf. § 19, stk. 1-3,

9)  undlader korrekt aflivning af anskudte rensdyr eller undlader rettidig indberetning af hændelser til relevante myndigheder, jf. § 20, stk. 1, 3 og 4,

10)  ulovligt hjemtager aflivede rensdyr udenfor fangstperioden, jf. § 20, stk. 2,

11)  undlader korrekt indberetning af fangst af rensdyr ved betalingsjagt gennem de foreskrevne rapporteringssystemer, jf. § 24,

12)  anvender motoriseret transportmiddel til fangst eller drivning af rensdyr eller undlader at holde en minimumsafstand på 500 meter til rensdyr, jf. § 25,

13)  håndterer rensdyr i strid med § 27,

14) undlader rettidig og korrekt indberetning af oplysninger om fangst eller anskydninger eller undlader at udfylde påkrævede fangstmeldingsskemaer i overensstemmelse med gældende regler, jf. § 29, stk. 1 og 3,

15)  undlader indberetning af påkrævede oplysninger til Departementet for Fangst inden den fastsatte tidsfrist og ved anvendelse af de foreskrevne rapporteringsmetoder, jf. §30.

16)  undlader at efterkomme et påbud meddelt efter § 31, eller

17)  tilsidesætter vilkår for en dispensation eller tilladelse, der er tildelt i henhold til § 32 eller § 33.

 

  § 36.  Overtrædelse af bestemmelser i denne bekendtgørelse kan medføre beslaglæggelse og konfiskation i overensstemmelse med fangst- og jagtlovens §§ 41-46.

 

Kapitel 16

Ikrafttrædelse- og ophævelsesbestemmelser

 

  § 37.  Denne bekendtgørelse træder i kraft den 27. juli 2025.

  Stk. 2.  Samtidig ophæves Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 27. juni 2013 om beskyttelse og fangst af vilde rensdyr.

 

 

Grønlands Selvstyre, den 27. juni 2025

 

 

Peter Borg (sign.)

Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst, Landbrug og Selvforsyning

 

 

 

/Emanuel Rosing (sign)