28. april 2005

FM2005/23

 

BETÆNKNING

Afgivet af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg

vedrørende

Forslag til Landstingsforordning om biblioteksvæsen

 

Afgivet til forordningsforslagets 2. behandling

 

Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg har under behandlingen bestået af:

 

Landstingsmedlem Doris Jakobsen, Siumut, formand
Landstingsmedlem Georg Olsen, Inuit Ataqatigiit, næstformand
Landstingsmedlem Ole Thorleifsen, Siumut
Landstingsmedlem Ellen Christoffersen, Atassut
Landstingsmedlem Astrid Fleischer Rex, Demokraterne

 

Landstingets udvalg har efter 1. behandlingen under FM2005 gennemgået Forslag til Landstingsforordning om biblioteksvæsen og har følgende bemærkninger.

Et enigt udvalg finder det positivt, at Landsstyret på Landstingets Ombudsmands opfordring har fremsat dette forslag, der lovfæster den førte gebyrpraksis vedrørende bibliotekernes opkrævning af afgifter fra brugerne, såfremt disse misligholder deres forpligtigelser til at aflevere lånte materialer i ubeskadiget stand.

Udvalget erfarer endvidere med tilfredshed, at bibliotekernes virksomhed fortsat vil være baseret på den grundregel, at materialerne udlånes vederlagsfrit til brugerne, således gratisprincippet fastholdes.


Forslagets tekniske udformning.

Udvalget har fra Landstingets Lovtekniske Funktion modtaget et notat vedrørende en uhensigtsmæssighed i forslaget. Notatet er vedlagt nærværende betænkning som bilag.

Et enigt udvalg skal opfordre Landsstyret til at fremsætte ændringsforslag i overensstemmelse med notatets anbefalinger.

Et enigt udvalg indstiller på denne baggrund nærværende forslag til Landstingets vedtagelse i den form forslaget har, når Landsstyret har fremsat ændringsforslag i overensstemmelse med de anbefalinger, som fremgår af notatet fra Landstingets Lovtekniske Funktion.

Med disse bemærkninger skal Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg overgive Forslag til Landstingsforordning om biblioteksvæsen til 2. behandling.

 

Doris Jakobsen, Formand
 

Georg Olsen

 

Ole Thorleifsen

 

Ellen Christoffersen

 

Astrid Fleischer Rex

 

Bilag