11. maj 2010

FM 2010/96

 

Ændringsforslag


til


Forslag til: Inatsisartutlov nr. af dato, måned om forbud mod rygning

Fremsat af Naalakkersuisut til 3. behandling.

Til § 9

1. § 9, stk. 3, affattes således:
Stk. 3.  Naalakkersuisut kan fastsætte regler, der undtagelsesvis tillader indendørs rygning, af hensyn til skærmede psykisk syge patienter under indlæggelse på sygehuse, af hensyn til anstaltsanbragte i Grønland og af hensyn til afsonere og tilbageholdte, der opholder sig i politiets detentioner i Grønland.”

  

Bemærkninger til forslaget


Almindelige bemærkninger

Af forslaget til Inatsisartutlov om forbud mod rygning, dateret den 7. april 2010, fremgår det, at Naalakkersuisut kan fastsætte regler, der undtagelsesvis tillader indendørs rygning, af hensyn til skærmede psykisk syge patienter under indlæggelse på sygehuse og af hensyn til anstaltsanbragte i Grønland.

Politimesteren i Grønland har ved brev, dateret den 29. april 2010, gjort opmærksom på, at de hensyn, der ligger bag dispensationsmuligheden for anstaltsanbragte tillige gør sig gældende for personer, der opholder sig i politiets detentioner som tilbageholdte eller afsonere. Politimesteren i Grønland finder endvidere, at dispensationsmuligheden bør foreligge i situationer, hvor vidner m.fl. opholder sig i statens afhøringslokaler.

Politimesteren i Grønland foreslår på den baggrund, at Naalakkersuisuts bemyndigelse til at fastsætte regler, der undtagelsesvis tillader indendørs rygning, tillige skal gælde for personer, der opholder sig i politiets detentioner som tilbageholdte eller afsonere, og for personer, der opholder sig i statens afhøringslokaler.

Ændringsforslaget indebærer, at § 9, stk. 3 udvides til tillige at gælde for tilbageholdte og afsonere, der opholder sig i politiets detentioner.

Naalakkersuisut finder ikke, at bestemmelsen skal udvides til at omfatte personer, der opholder sig i statens afhøringslokaler af hensyn til andre, som også måtte opholde sig i afhøringslokalerne. Det bemærkes, at loven har til formål at forebygge, at personer ufrivilligt udsættes for skadelige følger af passiv rygning af tobak.

Bemærkningerne til bestemmelsen er tilrettet de foretagne ændringer. Der er ikke foretaget ændringer herudover.


Administrative konsekvenser af lovforslaget

Der er ingen administrative konsekvenser af lovforslaget.


Økonomiske konsekvenser af lovforslaget

Der er ingen økonomiske konsekvenser af lovforslaget.

 

Bemærkninger til de enkelte bestemmelser


Til nr. 1

Personer, som opholder sig i politiets detentioner som afsonere eller tilbageholdte er ligeledes omfattet af stk. 3.