7. maj 2010

FM2010/95  


BETÆNKNING


afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke


vedrørende


Forslag til Inatsisartutforordning om ændring af landstingsforordning om pædagogisk udviklende dagtilbud til børn i førskolealderen (præcisering af hjemmel vedr. betaling for benyttelse af dagtilbud)


Afgivet til forordningens 2. behandling


Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke har under behandlingen bestået af:

Harald Bianco, Inuit Ataqatigiit
Debora Kleist, Inuit Ataqatigiit
Andreas Uldum, Demokraterne
Malik Berthelsen, Siumut
Knud Kristiansen, Atassut


Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke har efter 1. behandlingen under FM10 den 20. april 2010 gennemgået forslaget.


Forslagets indhold

Det primære sigte med forslaget er en præcisering af hjemmelsgrundlaget i Landstingsforordning nr. 10 af 5. december 2008 om pædagogisk udviklende dagtilbud til børn i førskolealderen. Forslaget fremsættes på baggrund af, at Ombudsmanden har tilkendegivet, at bestemmelserne om betalingspligt i Selvstyrets bekendtgørelse nr. 17. af 27. november 2009 om taksbetaling for pædagogisk udviklende dagtilbud i førskolealderen ikke har fornøden hjemmel i Landstingsforordningen om pædagogisk udviklende dagtilbud til børn i førskolealderen.

Som følge heraf har Naalakkersuisut fundet det nødvendigt at få præciseret hjemmelsgrundlaget. I forbindelse hermed er det fundet hensigtsmæssigt også at præcisere øvrige bemyndigelsesbestemmelser.


Udvalgets behandling af forslaget

Udvalget konstaterer, at alle partier støtter forslaget. Ligeledes konstaterer udvalget, at forslaget alene vedrører sproglige præciseringer og således ikke berører de grundlæggende intentioner med den gældende Landstingsforordning.


Indstilling

Et Enigt Udvalg indstiller på baggrund af ovenstående kommentarer og de faldne bemærkninger ved 1. behandlingen forslaget til vedtagelse.

Med disse bemærkninger skal Udvalget overgive forslaget til 2. behandling.

 

 

Harald Bianco

 

Debora Kleist
 
Andreas Uldum

Malik Berthelsen
 
Knud Kristiansen