29. september 2008

EM 2008/114

 

Bemærkninger til lovforslaget

Almindelige bemærkninger


Lovforslaget er en konsekvens af forslag til landstingslov om inddeling af Grønland i kommuner. Der er ikke tale om indholdsmæssige ændringer.


Økonomiske og administrative konsekvenser.

Forslaget har ingen økonomiske eller administrative konsekvenser for det offentlige eller borgeren.

 

Bemærkninger til lovforslagets enkelte bestemmelser

Til § 1

Til nr. 1

Forslaget har samme ordlyd som den gældende § 5, stk. 3, i landstingsforordning om erhvervsfremme af fiskeri og fangst, dog med tilføjelse af ordet "distrikt". Med ordet distrikt skal i denne sammenhæng forstås den tidligere Qaanaaq kommune nu beliggende i Qaasuitsup Kommunia samt de tidligere kommuner Ammassalik og Ittoqqortoormiit nu beliggende i Kommuneqaarfik Sermersooq jf. landstingslov om Grønlands inddeling i kommuner § 1 nr. 2 og 3 samt §§ 2-4.


Til § 2

Til nr. 1

Den gældende landstingslov bemyndiger Landsstyret til at udstede særlige regler om tilskudsstørrelse og tilskudsbetingelser for Qaanaaq, Ittoqqortoormiit og Ammassalik kommuner, jf. § 7, stk. 3, i landstingslov nr. 15 af 20. november 2006 om fiskerifinansieringspulje. Det er ikke hensigten at udvide eller indskrænke gældende regler, men alene at bringe disse i overensstemmelse med lov om Grønlands inddeling i landsdele og kommuner med de nye kommunenavne der heraf følger.


Til § 3

Til nr. 1

Den gældende landstingslov bemyndiger Landsstyret til at nedsætte et Landbrugsråd med relevante parter som medlemmer. Det er ikke hensigten at udvide eller indskrænke gældende regler, men alene at afstemme disse i henhold til ovennævnte nye lovgivning. I bemærkningerne til § 1 i forslag om landstingsforordning om erhvervsfremme af landbrug (EM 2007/41) er det i bemærkningerne oplyst, at ved kommunesammenlægningen i 2009, vil udpegning af medlemmer fra dette område foregå på samme måde som hidtil. Forslaget følger dette, og er således alene tilpasset i forhold til lov om Grønlands inddeling i landsdele og kommuner.


Til § 4

Det foreslås, at landstingsloven træder i kraft den 1. januar 2009 samtidig med forslag til landstingslov om Grønlands inddeling kommuner.