12. marts 2008

FM 2008/17


Ændringsforslag

til

Forslag til: Landstingsforordning om ændring af landstingsforordning nr. 2 af 31. maj 1999 om erhvervsuddannelser og erhvervsuddannelseskurser


Fremsat til 3. behandling af medlemmerne af Landstingets Erhvervsudvalg: Jonathan Motzfeldt (Siumut), Ole Thorleifsen (Siumut), Esmar Bergstrøm (Inuit Ataqatigiit), Jens B. Frederiksen (Demokraterne), Thomas Kristensen (Atassut).


Til § 1

1. I nr. 10 indsættes efter § 47, stk. 3 som nyt stykke:
"Stk. 4. Der kan ikke ydes tilskud til afholdelse af tillidsmandskurser eller til deltagelse heri."

Stk. 4 bliver herefter stk. 5.

 

Bemærkninger til ændringsforslaget


Almindelige bemærkninger

Under forordningsforslagets 2. behandling vedtog Landstinget et ændringsforslag, hvorved det blev præciseret, at der alene kan ydes tilskud i relation til kurser på erhvervsuddannelsesområdet. Hensigten hermed var at sikre, at der alene kan gives tilskud til kurser/deltagelse i kurser, som er opkvalificerende i forhold til bestemte erhverv eller til erhvervslivet generelt.

Nærværende ændringsforslag præciserer – i overensstemmelse hermed - at der ikke kan ydes tilskud til afholdelse af tillidsmandskurser eller til deltagelse heri.

Ændringsforslaget har ikke økonomiske eller administrative konsekvenser for det offentlige, og heller ikke administrative konsekvenser for borgerne eller erhvervslivet.

 

Bemærkninger til ændringsforslagets enkelte bestemmelser


Til nr. 1

Med ændringsforslaget præciseres det, at der ikke kan ydes tilskud til afholdelse af tillidsmandskurser eller til deltagelse heri. Dette gælder såvel for kurser udbudt af brancheskolerne som for kurser udbudt af andre.

Budgetbidragene til Finanslovens konto 62.02.03 Kursusvirksomhed bør i overensstemmelse hermed søges tilrettet ved Landsstyrets fremsendelse af ansøgning til Landstingets Finansudvalg.