1. marts 2008

FM 2008/17

 

Ændringsforslag

til


Forslag til: Landstingsforordning om ændring af landstingsforordning nr. 2 af 31. maj 1999 om erhvervsuddannelser og erhvervsuddannelseskurser


Fremsat af Landstingets Erhvervsudvalg til 2. behandling.


Til § 1

1. I nr. 10 affattes § 47, stk. 3, således:
" Stk. 3. Der kan dog uanset bestemmelsen i stk. 2 ydes tilskud i forbindelse med kurser på erhvervsuddannelsesområdet, der udbydes af øvrige udbydere, såfremt lignende kurser ikke udbydes af de grønlandske brancheskoler. Der kan endvidere ydes tilskud til enkeltpersoners deltagelse i kurser på erhvervsuddannelsesområdet, der ikke udbydes af de grønlandske erhvervsskoler."

 

Bemærkninger til ændringsforslaget


Almindelige bemærkninger

Med ændringsforslaget præciseres det, at der – i overensstemmelse med den foreslåede affattelse af § 47, stk. 1 – alene kan ydes tilskud i relation til kurser på erhvervsuddannelsesområdet.

Denne præcisering antages at være i fuld overensstemmelse med intentionerne bag Landsstyrets forslag (jævnfør også den foreslåede affattelse af § 47, stk. 1), og ændringsforslaget har dermed hverken økonomiske eller administrative konsekvenser for det offentlige, erhvervslivet eller borgerne.

 

Bemærkninger til ændringsforslaget enkelte bestemmelser


Til nr. 1

Med ændringsforslaget præciseres det, at der alene kan ydes tilskud i relation til kurser på erhvervsuddannelsesområdet. Der ligger heri den begrænsning, at også kurser, som udbydes af andre end de grønlandske brancheskoler, skal være erhvervsrelaterede for at kunne udløse tilskud. Kurserne skal med andre ord være opkvalificerende i forhold til bestemte erhverv eller til erhvervslivet generelt.