23. oktober 2007

EM 2007/33

 

Ændringsforslag

til

Forslag til: Landstingslov om ændring af landstingslov om indkomstskat

Fremsat af Landsstyret til 2. behandling.

Til § 1

1. I den under nr. 2 foreslåede affattelse af § 4 e indsættes efter stk. 1 som nyt stykke:
"Stk. 2. I det omfang en gift person, der er samlevende med ægtefællen ved indkomstårets udløb, ikke kan udnytte sit skattefrie beløb for B-indkomst, jf. § 20, overgår det uudnyttede beløb til fradrag i ægtefællens B-indkomst. Det overførte skattefrie beløb kan dog ikke gøre ægtefællens B-indkomst negativ."

 

Almindelige bemærkninger

Som anført i blandt andet forslagets forelæggelsesnotat skal ophævelsen af sambeskatningen af ægtefæller ikke medføre, at ægtepar samlet set skal betale mere i indkomstskat. Der er derfor lagt op til, at ikke udnyttet personfradrag, standardfradrag og det skattefrie beløb for B-indkomst skal kunne overføres til den anden ægtefælle.

En gennemgang af forslaget har dog beklageligvis vist, at ovenstående bestemmelse om overførsel af ikke udnyttet skattefrit beløb for B-indkomst ved en teknisk fejl er gledet ud af forslaget.

 

Bemærkninger til de enkelte bestemmelser


Til nr. 1

For ikke at forringe samlevende ægtefællers skattemæssige situation foreslås det, at såfremt den ene ægtefælle ikke fuldt ud kan udnytte det skattefrie beløb for B-indkomst i et givet indkomstår, så kan det ikke udnyttede beløb overføres til fradrag i den anden ægtefælles B-indkomst, såfremt denne anden ægtefælle har B-indkomst, der overstiger det skattefrie beløb for B-indkomst. Det overførte skattefrie beløb kan dog ikke gøre B-indkomsten negativ.