10. oktober 2007

EM 2007/47

 

Ændringsforslag

til

Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx 2007 om vandforsyning

Fremsat af Landsstyret til 2. behandling


Til § 2

1. I § 2, nr. 1, ændres "Forsyningsledninger" til: "Hovedvandledninger".

2. I § 2, nr. 3, ændres "tapsteder" til: "taphuse".


Til § 5

3. I § 5, stk. 1, indsættes som 2. pkt.:
"Vandforsyningsanlæg, der indvinder mindre end 10m3 per døgn, kræver ikke tilladelse."


Til § 13

4. I § 13, stk. 2, ændres "tilsvarende oplysninger" til: "relevante oplysninger".


Til § 15

5. I § 15 stk. 1, nr. 2, udgår "stk. 3,".

 

Bemærkninger til forslaget

 

Almindelige bemærkninger

Fremsættelse af ændringsforslaget til landstingsforordningsforslaget sker særligt på baggrund af Direktoratet for Miljø og Naturs høringssvar. Direktoratet for Miljø og Natur har blandt andet gjort opmærksom på behovet for præcisering af tekniske begreber, således at forordningsforslaget er i overensstemmelse med øvrig lovgivning.

Ændringsforslaget har været til lovteknisk gennemgang.

Ændringsforslaget har ingen administrative konsekvenser.

Ændringsforslaget har ingen økonomiske konsekvenser.

 

Bemærkninger til de enkelte bestemmelser

Til nr. 1 og 2

For at undgå en begrebsforvirring foreslås "Forsyningsledninger" ændret til "Hovedvandledning", hvilket er den af Direktoratet for Miljø og Natur samt Nukissiorfiit benyttede betegnelse for den ledning, der leder færdigbehandlet vand fra vandværket til stikledninger, taphuse og brandventiler.

Af samme årsag foreslås "tapsteder" ændret til "taphuse", idet taphuse er den normalt benyttede betegnelse i Grønland.


Til nr. 3

Det foreslås indføjet i stk. 1, at vandforsyningsanlæg, der indvinder mindre end 10m3 per døgn, ikke kræver tilladelse. Dermed bringes forordningsforslaget i overensstemmelse med EU`s drikkevandsdirektiv nr. 98/83/EF, hvilket er anbefalet af Direktoratet for Miljø og Natur.

En vandforsyningsvirksomhed er ikke synonym med et vandforsyningsanlæg. I en vandforsyningsvirksomheds drift indgår et vandforsyningsanlæg som en del af driftsmaterialet. En vandforsyningsvirksomhed kan have flere vandforsyningsanlæg i samme by eller bygd. Det er de enkelte vandforsyningsanlæg, der indvinder mindre end 10 m3 per døgn, som ikke kræver tilladelse.


Til nr. 4

Forordningsforslagets stk. 1, giver Landsstyret beføjelse til at kræve oplysninger fra kommuner og erhvervsvirksomheder, som Landsstyret skønner nødvendig til varetagelse af de i forordningen nævnte opgaver.

Af konkurrencemæssige hensyn anbefales det, at der ikke gives vandforsyningsvirksomheder samme skønsmæssige beføjelse til, at kræve oplysninger af kommuner og erhvervsvirksom-heder som Landsstyret.

Formuleringen af forordningsforslagets stk. 2, ændres således, at "tilsvarende oplysninger" erstattes af "relevante oplysninger". Med "relevante oplysninger" menes oplysninger, som har betydning for en konkret sag. Således søges at begrænse vandforsyningsvirksomheders adgang til at søge oplysninger uden relevans for en konkret sag.


Til nr. 5

Med ændringen korrigeres en fejlhenvisning i forordningsforslaget. Der er alene tale om en teknisk korrektion.