SKATTEDIREKTORATET

Den 11. oktober 2006

 

Bilag 1

 

Estimat over omkostninger ved at etablere et selvstændigt skatteråd med sekretariat uafhængigt af Skattedirektoratet.

Skatterådet forventes pr. 1. januar 2007 betjent af et skatterådssekretariat som besættes med 8 medarbejdere til en samlet lønomkostning på ca. 2,8 mio. kr. Der udover trækker sekretariatet på Skattedirektoratets jurister, økonomer samt skatterevisorer i det omfang som er nødvendigt. Endvidere trækkes også på Skattedirektoratets journal/forkontor og andre fælles funktioner.

Skatterådssekretær

1

519.000

Skattekonsulent

5

1.748.000

Afdelingsleder

1

336.000

Kt. Fuldmægtig

1

216.000

Lønninger i alt

8

2.819.000

Skatterådssekretariatets bemanding pr. 1. januar 2007.

Skatterådssekretariatets medarbejdere varetager udover klagesager og betjening af Skatterådet også en række opgaver af skattemæssig karakter som for eksempel besvarelse af konkrete henvendelser omkring skat, vejledning af borgere, og virksomheder som ønsker dette med videre.

Skattedirektoratet estimerer at den tid skatterådssekretariatet anvender på andre opgaver som ikke omhander klagebehandling eller betjening af skatterådet svarer til ca. 2 fuldtidsstillinger som skattekonsulent, hvorfor Skattedirektoratet kun kan afgive 6 stillinger til et selvstændigt skatterådssekretariat, såfremt de nuværende opgaver fortsat skal løses i Skattedirektoratets regi.

 

Et selvstændigt skatterådssekretariat.

Med et selvstændigt skatterådssekretariat uafhængigt af Skattedirektoratet, vil det være nødvendigt for skatterådssekretariatet at etablere sine egne funktioner som i dag varetages fælles for Skattedi-rektoratet, som for eksempel egen journal, jura, økonomi, revision med videre.

Det forudsættes derudover, at omkostninger til overhead, så som kurser, feriefrirejser er de samme som med sekretariatets placering i Skattedirektoratet.

Det er Skattedirektoratets vurdering at et selvstændigt skatterådssekretariat som udelukkende arbejder med klagebehandling og betjening af skatterådet, vil betyde en beskeden stigning af antallet af medarbejdere, idet sekretariatet skal have adgang til den nødvendige ekspertise på en række område.

Skatterådssekretær

1

519.000

Skatterevisorer

2

800.000

Jurist

1

400.000

Skattekonsulent

3

1.052.000

Afdelingsleder

1

336.000

Kt. Fuldmægtig/journalmedarb.

1

216.000

I alt

9

3.323.000

Selvstændigt skatterådssekretariat.

Som det fremgår af ovenstående tabel, så er to skattekonsulenter erstattet af 2 skatterevisorer, ligesom det vurderes at det vil være nødvendigt at ansætte en jurist. Samlet set vurderes det at lønomkostningerne for et selvstændigt skatterådssekretariat vil være ca. 0,5 mio. kr. dyrere end ved den nuværende ordning.

Dertil kommer eventuelle omkostninger til husleje, el, vand og varme i det omfang sekretariatet ikke kan placeres i nogle af hjemmestyrets nuværende kontorlokaler, skønnet til 0,5 mio. kr.

Desuden må der påregnes merudgifter som følge af vanskeligheder ved at rekruttere og fastholde personale til det efter omstændighederne forholdsvis lille faglige miljø. Merudgifterne vurderes at vil være ca. 0,5 mio. kr.

Endelig vil der være en række éngangsomkostninger i forbindelse med etablering af skatteråds-sekretariatet til kontormøbler, kopimaskine, printere, PC'er etc., som vurderes til ca. 500.000 kr. i alt.

Samlet set er det Skattedirektoratets vurdering at et selvstændigt skatterådssekretariat vil være ca. 1,5 mio. kr. dyrere årligt end ved den nuværende ordning, dels som følge af at et selvstændigt skatterådssekretariat nødvendigvis må etablere en række funktioner, hvor der i dag trækkes på Skattedirektoratets fællesfunktioner og dels som følge af at det ikke vil være muligt at nedlægge et tilsvarende antal stillinger i Skattedirektoratet.