NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT GRØNLANDS HJEMMESTYRE

Kalaallit Nunnaanni Inatsisartut

Inatsisartut Akileraartarnermut Akitsuusiisarnermullu Ataatsimiititaliaat

Grønlands Landsting

Landstingets Skatte- og Afgiftsudvalg

 

Landsstyremedlem for Finanser og

Udenrigsanliggender Josef Motzfeldt

Att.: Skattedirektoratet

 

Vedrørende forslag til landstingslov om forvaltning af skatter (EM 2006/29)

10. oktober 2006
sags. nr. 01.40.01

Under lovforslagets 1. behandling har spørgsmålet om Skatterådets uafhængige sekretariatsbetjening påkaldt sig særlig interesse. Lovforslagets § 5, stk. 7, bestemmer herom: "Landsstyret stiller sekretariatsbistand til rådighed for Skatterådet. Sekretariatet er i sin virksomhed uafhængig af Landsstyret.". Lovgivningen indeholder imidlertid ingen konkrete tiltag, der sikrer sekretariatets medarbejdere en personlig eller organisatorisk uafhængighed fra Landsstyret.

I sit skriftlige svar af 2. oktober 2006 lægger Landsstyremedlemmet for Finanser og Udenrigsanliggender for det første vægt på de økonomiske ulemper ved oprettelsen af et særskilt sekretariat for Skatterådet. For det andet peger landsstyremedlemmet på den praktiske ulempe, der ville bestå i, at to hjemmestyremyndigheder konkurrerer om de trods alt forholdsvis få kvalificerede skattemedarbejdere. Landsstyret ser desuden risiko for et misforhold mellem hensynet til at sikre sekretariatet en høj faglig kvalitet og hensynet til at sikre alle medarbejdere tilstrækkelige arbejdsopgaver.

Skatte- og Afgiftsudvalget tager disse begrundelser til efterretning. Udvalget kan derimod ikke tilslutte sig Landsstyrets synspunkt om, at spørgsmålet om sekretariatets uafhængighed kun skulle være af teoretisk interesse. Efter Skatte- og Afgiftsudvalgets opfattelse er det en reel og håndgribelig problemstilling, at Skatterådet i sin betjening er afhængig af embedsmænd, der er ansat hos og lønnet af den ene part i klagesagen, nemlig hjemmestyrets skatteforvaltning. Denne løsning er utvivlsomt ikke egnet til at højne Skatterådets anseelse og troværdighed i borgernes øjne.

Udvalget noterer sig, at de forvaltningsretlige habilitetsregler forhindrer, at klageinstansens afgørelse forberedes af de samme personer, der har truffet den indklagede afgørelse. Dette udelukker imidlertid ikke alvorlige loyalitetskonflikter hos sekretariatsmedarbejderne. Den i lovforslaget valgte løsning sikrer sekretariatsmedarbejderne på papiret uafhængighed af instruktioner fra deres sædvanlige ledelse. Men den befrier ikke medarbejderne fra et naturligt ønske om pligtskyldig hensyntagen til kendte opfattelser hos chefer og kolleger. Derfor kan der anføres retssikkerhedsmæssige såvel som praktiske argumenter for, at sekretariatets uafhængighed sikres personelt og organisatorisk på samme måde, som det også er lykkedes f.eks. i forhold til Det Sociale Ankenævn, Forbrugerrådet og Grønlands Konkurrencenævn.

Skatte- og Afgiftsudvalgets betænkeligheder skal endelig ses på baggrund af,

Skatte- og Afgiftsudvalget opfordrer på den beskrevne baggrund Landsstyret til at genoverveje sin holdning til spørgsmålet om Skatterådets sekretariatsbetjening og eventuelt at fremsætte et ændringsforslag, der sikrer et fuldt uafhængigt sekretariat gennem en personel og organisatorisk adskillelse fra den centrale skatteforvaltning.

Fastholder Landsstyret sit ønske om en sekretariatsbetjening af Skatterådet som hidtil foreslået, opfordres Landsstyret til at dokumentere størrelsen og sammensætningen af de udgifter, som efter Landsstyrets mening kan spares ved at undgå oprettelsen af et uafhængigt sekretariat, evt. i form af et fælles sekretariat med en anden klageinstans indenfor Grønlands Hjemmestyre.

Af hensyn til den videre behandling af forslaget skal Skatte- og Afgiftsudvalget anmode om, at Landsstyremedlemmets besvarelse af denne henvendelse er udvalget i hænde senest lørdag, den 14. oktober 2006.

 

Med venlig hilsen

 Augusta Salling
Formand for udvalget