3. august 2004

EM 2004/41

Forslag til Landstingslov om ændring af Landstingslov om tilskud til afvikling af uddannelsesgæld.
(Landsstyremedlemmet for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke)

 

Forelæggelsesnotat.

 

1. behandling.

Landsstyret skal hermed forelægge forslag til Landstingslov om ændring af Landstingslov om tilskud til afvikling af uddannelsesgæld.

Landsstyret forelægger på denne samling et landstingsforordningsforslag om uddannelsesstøtte. Forslaget lægger op til, at afgørelser vedrørende tildeling af uddannelsesstøtte kan indbringes for Landsstyret i stedet for som hidtil for Klagenævnet for Uddannelsesstøtte, der dermed foreslås nedlagt.

Efter den nuværende landstingslov om tilskud til afvikling af uddannelsesgæld kan klager over afgørelser indbringes for klagenævnet. Det vil ikke være hensigtsmæssigt at opretholde klagenævnet alene for klager efter denne landstingslov, hvorfor det foreslås, at også klager efter loven kan indbringes for Landsstyret.

Nedlæggelsen af klagenævnet har været til høring hos alle relevante parter i forbindelse med forslag til landstingsforordning om uddannelsesstøtte. Høringssvarene har ikke givet anledning til ændringer i forslaget og tilhørende bemærkninger.

Idet der i øvrigt henvises til forslaget med tilhørende bemærkninger, overlades forslaget hermed til Landstingets velvillige behandling.