8. September 2004

EM 2004/35

Forslag til landstingslov om ændring af landstingslov om Det Grønlandske Erhvervsregister

 

Forelæggelsesnotat

 

1. behandling

Landsstyret fremsætter hermed forslag til landstingslov om ændring af landstingslov om Det Grønlandske Erhvervsregister.

Forslaget er et led i en omlægning af Grønlands Hjemmestyres registreringer af erhvervsdrivende personer, virksomheder m.v., hvor det er fundet mest hensigtsmæssigt, at overføre Det Grønlandske Erhvervsregister, som administrativt register, fra Grønlands Statistik til Landsstyrets administration. Administrationen af registret henlægges til et landsstyreområde, der forestår administrationen.

Formålet med denne omlægning er at bane vej for en bedre udnyttelse af de oplysninger, der i dag registreres flere steder i Grønlands Hjemmestyre.

En overførsel af Det Grønlandske Erhvervsregister fra Grønlands Statistik til Landsstyrets administration kræver en lovændring og en ændring af registerforskriften.

Ved overførslen af registret forudsættes de hidtidige bevillinger til administration, drift og vedligeholdelse af registret overført fra Grønlands Statistik til det ressortansvarlige landsstyreområde.

Det forudsættes, at der i forbindelse med overdragelsen fra Grønlands Statistik til det ressortansvarlige landsstyreområde medgår de personalemæssige ressourcer, der i dag anvendes på registret i Grønlands Statistik.

Forslaget forventes derfor hverken at forudsætte yderligere bevilling eller tilførsel af personaleressourcer, idet dette som ovenfor nævnt klares ved interne overførsler i Hjemmestyrets Centraladministration i forbindelse med overførsel af opgaven.

Forslaget har været sendt til høring i Hjemmestyrets edb-afdeling, Grønlands Statistik, Landsstyrets Sekretariat, Indenrigskontoret og Økonomidirektoratet. I det foreliggende lovforslag er de indkomne høringssvar i relevant omfang indarbejdet.

Med disse bemærkninger indstiller Landsstyret forslaget til Landstingets velvillige behandling.