Samrådsnotat til Landstingets Erhvervsudvalg

 

Nuuk, den 05. oktober 2004

 

 

Vedrørende: Samråd i Landstingets Erhvervsudvalg d. 05.10.04 ang. EM 2004/35: Forslag til landstingslov om ændring af landstingslov om Det Grønlandske Erhvervsregister.

Jeg takker for at få mulighed for at uddybe Erhvervsudvalgets spørgsmål til Lov om ændring af landstingslov om Det Grønlandske Erhvervsregister.

Fordelene ved at overføre Det Grønlandske Erhvervsregister vil medføre følgende fordele:

Direktoratet for Erhverv, Landbrug og Arbejdsmarked, kan have brug for oplysninger om virksomheden i funktionel forstand, for eksempel oplysninger om beliggenhed, beskæftigelse og branche for virksomhedens forskellige geografiske adskilte afdelinger.

Det Grønlandske Erhvervsregister er grundstammen for offentlig virksomhedsregistrering i Grønland, på samme måde som Det Centrale Personregister (CPR) er det for person oplysninger.

Oplysningerne i GER vil derfor blive et centralt element i kontakten mellem virksomheder og offentlige myndigheder i forbindelse med løsningen af en lang række administrative, statistiske og øvrige samfundsopgaver i relation til virksomheder.

Samtidig vil det kunne styrke det kommende registerenhed, som er koncentreret om SULIAQ databasen, idet der bliver et miljø, hvor flere kan arbejde sammen.

Dette skulle give mulighed for den bedst mulige service over for Landsstyret, Landstinget og andre brugere.

Med disse bemærkninger håber jeg, at Erhvervsudvalgets spørgsmål er blevet besvaret, ellers uddyber jeg gerne bemærkningerne.

 

Johan Lund Olsen
Landsstyremedlem