27. september 2004

EM 2004/25

Ændringsforslag

til

 

Forslag til landstingslov om ændring af landstingslov om indkomstskat

Fremsat af Landsstyret til anden behandlingen.

 

Til § 1, nr. 4

1. I § 24, nr. 11, litra b udgår: "udvidet behovsvurderet hjælp, herunder".

 

Bemærkninger

Til nr. 1

Ændringsforslaget har den konsekvens, at også hjælp fra det offentlige, der ydes som udvidet behovsvurderet hjælp, der udbetales med henhold til landstingsforordning om hjælp fra det offentlige, skal medregnes ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst på samme måde som foreslået for trangsvurderet hjælp. Beløb, der ydes som udvidet behovsvurderet hjælp, vil således indgå i beregningsgrundlaget for bl.a. størrelsen af tildeling af boligsikring og børnetilskud samt betaling til daginstitutionspladser.

Personer, der modtager udvidet behovsvurderet hjælp, vil få nedsat deres samlede skat med det beløb, som skal medregnes ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst, på samme måde som det er foreslået for personer, der modtager trangsvurderet hjælp.

Ydelser, der bevilges som engangshjælp, flyttehjælp, begravelseshjælp, hjemmehjælp og hjælp til hjemrejse i medfør af landstingsforordning om hjælp fra det offentlige, skal fortsat ikke medregnes ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst.

Ændringsforslaget er begrundet i, at man fejlagtig var af den opfattelse, at den udvidede behovsvurderede hjælp dækkede over hjælp, der blev udbetalt som supplement til trangsvurderet hjælp, hvorfor ændringsforslaget ikke har nogen økonomiske eller administrative konsekvenser i forhold til det af Landsstyret oprindeligt fremsatte forslag.