Almindelige bemærkninger

 

Det foreslås, at den skattepligtige indkomst for indkomståret 2004 for lærlingene på de grundlæggende erhvervsuddannelser nedsættes til det beløb, den skattepligtige indkomst ville være opgjort til, såfremt lærlingelønnen under skoleopholdet havde været B-indkomst.

Personer på socialhjælperuddannelsen, sundhedsmedhjælperuddannelsen, fåreholderuddannelsen samt lærlinge i skolepraktik er ikke omfattet af reglen, idet disse personer fortsat vil modtage uddannelsesstøtte, og derfor ikke vil miste skatteværdien af det skattefrie beløb for B-indkomst.

Det foreslås , at reglen begrænses til alene at gælde for indkomståret 2004, idet det er Landsstyrets opfattelse, at der ikke er behov for reglen i de efterfølgende indkomstår, da de omhandlede lærlinge generelt vil opnå en skattelettelse på op til ca. 4.000 kr. fra indkomståret 2005, såfremt Landstinget vedtager de foreslåede skattemæssige fradrag m.m. for 2005.

For at sikre grønlandske krydstogtrederier lige konkurrencevilkår med udenlandske krydstogtrederier både i og uden for grønlandsk territorialfarvand, foreslås det, at besætningsmedlemmerne på grønlandske passagerskibe, der er registreret i Dansk Internationalt Skibsregister, får nedsat den samlede skat med det beløb, der forholdsmæssigt falder på DIS-indkomsten. Ved DIS-indkomst forstås den lønindkomst, som besætningsmedlemmet erhverver ved tjeneste om bord på et passagerskib, der er indregistreret i Dansk Internationalt Skibsregister.

Et skib, der ejes og drives af et grønlandsk selskab, vil fortsat skattemæssigt blive betragtet som et i Grønland hjemmehørende skib, selv om det bliver registreret i Dansk Internationalt Skibsregister, uanset hvilket hjemsted der måtte blive registreret.

Lovforslaget har været sendt til høring i Direktoratet for Boliger og Infrastruktur, Direktoratet for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke, Økonomidirektoratet og Kanukoka, der ikke har haft nogen bemærkninger til forslaget.

Lovforslaget forventes ikke at få provenumæssige virkninger, idet nævnte krydstogtaktivitet ikke ville være udført med grønlandske besætningsmedlemmer under de bestående bestemmelser, ligesom lærlinge ville have fået nedsat deres skattepligtige indkomst med det skattefrie beløb for B-indkomst, såfremt den hidtidige uddannelsesstøtteordning havde været fortsat. I hverken finanslov eller i de kommunale budgetter, har der for 2004 været taget hensyn til et positivt provenu fra de to ændringer. Hvis ændringen vedrørende lærlinge ikke gennemføres forventes et provenu for landskassen og kommuner under eet på ca. 2 mio. kr.

Lovforslaget vil få mindre administrative konsekvenser i forbindelse med fastsættelse af den skattepligtige indkomst for indkomståret 2004 for de lærlinge, der er omfattes af forslaget.

 

 

Bemærkninger til lovforslagets enkelte bestemmelser

 

Til § 1, nr. 1

Det foreslås, at den skattepligtige indkomst for indkomståret 2004 for lærlinge på de grundlæggende erhvervsuddannelser nedsættes til det beløb, den skattepligtige indkomst ville være opgjort til, såfremt lærlingelønnen under skoleopholdet havde været B-indkomst.

Er den pågældende lærling gift og sambeskattet med sin ægtefælle, er det ægteparrets skattepligtige indkomst, der skal nedsættes til det beløb, den skattepligtige indkomst ville være opgjort til, såfremt lærlingelønnen under skoleopholdet havde været B-indkomst.

Personer på socialhjælperuddannelsen, sundhedsmedhjælperuddannelsen, fåreholderuddannelsen samt lærlinge i skolepraktik er ikke omfattet af reglen, idet disse personer fortsat vil modtage uddannelsesstøtte, som er B-indkomst.

 

Til § 1, nr. 2

Det foreslås, at bestemmelsen om, at personer, der gør tjeneste ombord på skibe, der er registreret i Dansk Internationalt Skibsregister, får nedsat deres samlede skat med det beløb, der forholdsmæssigt falder på deres DIS-indkomst, udvides til også at omfatte passagerskibe, der sejler krydstogtsejlads, uanset om sejladsen foregår i eller uden for grønlandsk territorialfarvand. Bestemmelsen omfattet både personer der er fuldt skattepligtige til Grønland, og personer der er begrænset skattepligtige til Grønland.

Ved krydstogtsejlads forstås sejlads, hvor passagerskibet ikke sejler i rutefart, og som ikke har det primære formål at transportere passagerer fra en havn til en anden. Det primære formål for passagererne vil typisk være fornøjelse og rekreation, ligesom det typisk vil være en turistmæssig attraktion i sig selv, at være passager ombord på et krydstogtskib. Definitionen på krydstogtsejlads er således identisk med den tilsvarende definition i § 1, stk. 2 i landstingslov om havne- og krydstogtpassagerafgift.

Et passagerskib, som periodisk udgår af krydstogtsejlads med henblik på at transportere passagerer fra en havn til en anden, vil ved sådan sejlads ikke være omfattet af reglen, hvorfor der skal indeholdes A-skat i de udbetalte hyrebeløb for en sådan sejlads.

 

Til § 2

Det foreslås, at loven skal træde i kraft den 1. juni 2004, men have virkning fra og med indkomståret 2004, idet omlægningen fra uddannelsestøtte til lærlingeløn er gældende fra 1. januar 2004.