NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT
Kalaallit Nunaanni Inatsisartut
Inatsisartut Allattoqarfiat
GRØNLANDS HJEMMESTYRE
Grønlands Landsting
Landstingets Bureau

 

Landsstyremedlemmet for Familie og Sundhed
Asii Chemnitz Narup

Ulloq/Dato:

28. september 2004

J.nr.:

01.38.01.04-00002

Vedr.: Samråd i Landstingets Familie- og Sundhedsudvalg den 30. september 2004 efter mødet i landstingssalen i Landstingets mødelokale 2

Landstingets Familie- og Sundhedsudvalg ønsker Landsstyremedlemmet for Familier og Sundhed, Asii Chemnitz Narup i samråd.

Udvalget ønsker at drøfte håndhævelsesmulighederne i lovforslaget vedr. tobak og sikring af røgfrie miljøer, samt mærkning af tobaksvare (EM 2004/32), herunder en belysning af følgende spørgsmål:


- Hvordan agter sundhedsmyndighederne, herunder Direktoratet for Sundhed og Embedslægeinstitutionen, at føre et systematisk tilsyn med forordningens overholdelse? Hvilke håndhævelsesmuligheder kan i den forbindelse bringes i anvendelse overfor lovovertrædere?

- I hvilket omfang vil Arbejdstilsynet blive inddraget i lovgivningens håndhavelse? Vil landsstyret sikre, at tobaksrøg behandles på linie med alle andre forbudte og skadelige stoffer, der måtte forekomme på landets arbejdspladser?

- Hvorfor er forordningens regler om røgfrit miljø i §§ 3-7 ikke er sanktioneret med bøde? Hvordan vil landsstyret sikre en gentagelse af den situation, hvor der blev røget åbenlyst og strid med lovgivningen i blandt andet hjemmestyrebygningen, hvilket har været med til at foranledige Landtinget til at kræve strengere rygeregler på forårssamlingen 2004?

Udvalgssekretæren ønsker kopi af Landsstyremedlemmernes talepapirer ved mødets begyndelse.

Landsstyremedlemmerne kan forvente, at der vil blive stillet supplerende spørgsmål fra udvalget under samrådet.

Den grønlandske oversættelse af samrådsindkaldelsen følger snarest.

 

Med venlig hilsen
Landstingets Familie- og Sundhedsudvalg

Enos Lyberth
Formand