3. august 2004

EM 2004/38

Forslag til landstingsforordning om radio- og tv-virksomhed.
(Landsstyremedlemmet for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke)

 

Forelæggelsesnotat.

 

1.behandling.

Landsstyret fremsætter hermed forslag til landstingsforordning om radio- og tv-virksomhed.

Forslaget erstatter den gældende landstingsforordning om radio- og fjernsynsvirksomhed (ltf. nr. 3 af 17. maj 1990 med senere ændringer). I den gældende forordnings levetid er der ikke foretaget en samlet gennemgribende revision af forordningen.

Landsstyret såvel som aktørerne på medieområdet, herunder navnlig KNR og de lokale radio- og tv-stationer, har fundet det hensigtsmæssigt, at der bliver foretaget en samlet revision af forordningen. Dette skyldes dels, at der findes behov for ændringer og tilpasninger som følge af den teknologiske udvikling, men i lige så høj grad ændringer og tilpasninger begrundet i en række andre forhold.

Forslagets overordnede formål er at skabe grundlag for et bedre og mere varieret udbud af radio- og tv-programmer med henblik på at styrke ytrings- og informationsvirksomheden i Grønland og dermed stimulere de demokratiske forudsætninger. Endvidere er det forslagets målsætning at fastholde og udvikle grønlandsk kultur, traditioner og identitet. Herudover tilsigter forslaget at skabe tættere samarbejdsrelationer mellem KNR, lokale radio- og tv-stationer og eksterne producenter i forhold til produktion og udsendelse af radio- og tv-programmer og sikre bedre rammer for at udvikle radio- og tv-mediet som erhverv.

Forslaget er på flere områder ændret i forhold til den gældende landstingsforordning. Her skal derfor alene fremhæves de væsentligste ændringer.

Forslaget indeholder som en nyskabelse en definition af begrebet public service forpligtelser.

I forhold til KNR tilstræber forslaget at styrke kvaliteten af KNR´s public service virksomhed, idet der foreslås en udbygning og præcisering af public service forpligtelserne med udgangspunkt i anbefalingerne i den mediepolitiske redegørelse, der blev forelagt for Landstinget i 1999.

Udbygningen og præciseringen af public service forpligtelserne skal ses i lyset af det i forslaget indeholdte krav om indgåelse af en 4-årig resultatkontrakt (public service-kontrakt) mellem KNR og Landsstyret. Forslaget rummer desuden minimumskrav til indholdet af denne resultatkontrakt. Introduktionen af resultatkontrakten og minimumskrav til indholdet af den skal danne grundlag for, at KNR kan føre et såkaldt "public service regnskab", således at det kan måles, i hvilken udstrækning det lykkes at indfri kravene til de fastsatte public service forpligtelser.

Den overordnede idé med resultatkontrakten er at skabe større sammenhæng mellem bevillingsydernes forventninger og KNR´s muligheder for at indfri disse. Ydermere tilsigter resultatkontrakten at skabe større dokumentation for KNR´s virksomhed. Resultatkontrakten skal ses som et styringsinstrument, der gør det muligt at betinge bevillingsydelserne i forhold til levering af eksempelvis bestemte programtyper og minimum af disse. Kontrakten gør det dog ikke muligt at påvirke KNR´s daglige programlægning m.v. eller stille krav til de enkelte programmer.

Forordningsforlaget tilsigter endvidere at tilvejebringe en øget professionalisering af KNR´s bestyrelse.

Som en nyskabelse foreslås det at give andre radio- og tv-stationer end KNR mulighed for at udøve landsdækkende radio- og tv-virksomhed. Det foreslås, at sådanne ansøgninger behandles af Landsstyret.

I forhold til lokale radio- og tv-stationer foreslås en administrativ forenkling, således at ansøgninger om tilladelse til at udøve lokal radio- og tv-virksomhed fremover kun skal behandles ét sted. Det foreslås, at kompetencen til at behandle og udstede lokale sendetilladelser tillægges et nyoprettet radio- og tv-nævn, således at man ikke som hidtil både skal rette ansøgninger om lokale sendetilladelser til både KIIIP og til Radiostyrelsen. Endvidere foreslås det, at betingelserne til ansøgninger om lokale sendetilladelser nedfældes i selve forordningen, således at ansøgeren vil få krav på en lokal sendetilladelse, såfremt ansøgeren opfylder betingelserne i forordningen.

Som endnu en nyskabelse foreslås det, at der med Radio- og tv-nævnets særlige tilladelse vil kunne gives lokale stationer mulighed for at sende til tilstødende kommuner. Og der foreslås desuden en liberalisering af reglerne for samsending, således at samsending foreslås at kunne finde sted, hvis tilladelsesindehaverne er enige herom og såfremt samsendingen er af midlertidig karakter.

Med hensyn til tilskud til lokale radio- og tv-stationer foreslås det, at der i forordningen fastsættes bestemmelser om, under hvilke betingelser lokale stationer kan opnå tilskud med henblik på at sikre tilstedeværelsen af lokale stationer så mange steder som muligt.

Afslutningsvis skal det tillige nævnes, at der med forslaget indføres et nyt nævn, der skal administrere, føre tilsyn og rådgive. Nævnet er sammensat af 3 medlemmer, der er udpeget af Landsstyret for en 4-årig periode. Udpegningen sker på baggrund af indhentede kandidater dertil fra relevante parter.

For uddybning af forslaget og baggrunden for dets udarbejdelse henvises til bemærkningerne til forslaget.

Landsstyret skal med disse korte bemærkninger hermed overlade forslaget til Landstingets behandling.