NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT

Kalaallit Nunaanni Inatsisartut
Inatsisartut Allattoqarfiat

 

GRØNLANDS HJEMMESTYRE

Grønlands Landsting
Landstingets Bureau

 

Landsstyremedlemmet for Finanser/ Aningaasarsiorner- mut Naalakkersuisoq

Ulloq/Dato:
J.nr.

26. marts 2003
01.33.04.09-1

 

Vedr.: Anmodning om oplysninger i forbindelse med udvalgsbehandling af FM 2003/26 Forslag til Landstingsforordning om hjælp til børn og unge

 

Kære Augusta Salling.

 

Landstingets Familie- og Sundhedsudvalg ønsker som led i udvalgsbehandlingen af ‘Forslag til Landstingsforordning om hjælp til børn og unge’ nogle oplysninger fra Landsstyremedlemmet, som udvalget anmoder om at få besvaret skriftligt.

Udvalget søger yderligere information om, hvordan drift og ansvar omkring døgninstitutionerne skal deles mellem kommunerne og Hjemmestyret. Både det daværende Landstings Social- og Arbejdsmarkedsudvalg og det nuværende Familie- og Sundhedsudvalg har påpeget, at der bør findes en anden model ang. kommunernes betaling. De mindre bemidlede kommuner bør sikres støtte, således at der ikke sker overgreb på barnets basale rettigheder, og at disse rettigheder ikke forringes pga. manglende økonomisk formåen. Udvalget ønsker derfor yderligere information om, hvad Landsstyret har til hensigt at tage op til genforhandling i forbindelse med delingen af den økonomiske drift og ansvar omkring døgninstitutionerne mellem kommunerne og Hjem- mestyret.

Udvalget skal aflægge betænkning til Forslag til Landstingsforordning om hjælp til børn og unge den 30. marts 2003, og udvalget ønsker derfor svar snarest og om muligt allerede den 27. marts 2003.

Den grønlandske oversættelse af dette brev bliver fremsendt snarest.

 

 

Med venlig hilsen
på vegne af Landstingets Familie- og Sundhedsudvalg

Ellen Christoffersen, formand