Bilag 2:

 

TEKSTANMÆRKNINGER

 

Landsstyreformanden - Aktivitetsområde 10 - 19

1.

Til hovedkonto 10.13.13 Aktieindskud

Landsstyret bemyndiges til at indgå i en ubetinget købsret og købspligt til det af Royal Arctic Bygdeservice A/S tilhørende skib M/S Pajuttaat til skibets bogførte nedskrevne værdi, dog mindst til restgælden på det eksisterende skibslån. Restgælden udgør maksimalt 11.500.000 kr.

Købsret og købspligt indtræder i tilfælde af, at selskabet misligholder sin koncession, træder i betalingsstandsning, åbner frivillig eller tvangsakkord, eller erklæres konkurs.

Til købsretten er knyttet en automatisk indtrædelsesret og -pligt for Grønlands Hjemmestyre over for skibskreditorerne i det eksisterende skibslån, hvis misligholdelse, desuden ubetinget udløser købspligten.

 

Landsstyremedlemmet for Økonomi og Handel - Aktivitetsområde 20 - 29

2.

Følgende tekstanmærkning udgår af FL 1999:

Til formålskonto 20.90 Virksomheder

Nr. 1.

Landsstyret bemyndiges til at give KNI Pisiffik A/S en trækningsret i Landskassen på op til 99.890.000 kr. Anvendelse af trækningsretten er betinget af, at grundlaget for selskabets kommercielle refinansiering af selskabets gæld til Landskassen bortfalder. Trækningsretten nedbringes med 7.684.000 kr. årligt. Anvendelse af trækningsretten forrentes med 9% p.a. Indestående forrentes med 3% p.a. Renten beregnes på basis af det faktiske antal forløbne dage divideret med et år med 360 dage. Rente af henholdsvis træk eller indestående beregnes dag til dag og tilskrives kvartalsvis.

3.

Følgende tekstanmærkning udgår af FL 1999:

Tilhovedkonto 20.90.25 Grønlands Værfter, driftskredit

Landsstyret bemyndiges til at give Grønlands Værfter en trækningsret i Landskassen på 35.734.000 kr. til dækning af virksomhedens behov for driftskapital. Anvendelse af trækningsretten forrentes med 9% p.a. Indestående forrentes med 3% p.a. Renten beregnes på basis af det faktiske antal forløbne dage divideret med et år med 360 dage. Rente af henholdsvis træk eller indestående beregnes dag til dag og tilskrives kvartalsvis.

 

I tilfælde af at den nettostyrede virksomhed, Grønlands Værfter, omdannes til et aktieselskab, eller dele af virksomheden privatiseres, forudsættes trækningsretten forholdsmæssigt refinansieret på kommerciel basis.

4.

Til hovedkonto 20.90.25 Grønlands Værfter, driftskredit

Landsstyret bemyndiges til at give Grønlands Værfter en trækningsret i Landskassen på 25.000.000 kr. til dækning af virksomhedens behov for driftskapital. Anvendelse af trækningsretten forrentes med 9% p.a. Indestående forrentes med 3% p.a. Renten beregnes på basis af det faktiske antal forløbne dage divideret med et år med 360 dage. Rente af henholdsvis træk eller indestående beregnes dag til dag og tilskrives kvartalsvis.

 

I tilfælde af at den nettostyrede virksomhed, Grønlands Værfter, omdannes til et aktieselskab, eller dele af virksomheden privatiseres, forudsættes trækningsretten forholdsmæssigt refinansieret på kommerciel basis

 

Landsstyremedlemmet for Erhverv - Aktivitetsområde 50 - 59

5.

Til hovedkonto 50.01.04 Den særlige Hjælpefond

Landsstyremedlemmet for Erhverv bemyndiges til at bevilge tilskud til fiskere, fangere og fåreholdere, efter tilsvarende retningslinier, som indtil udgangen af 1998 har været anvendt af Den særlige Hjælpefond.

6.

Til formålskonto 50.90 Aktieselskaber

Landsstyret bemyndiges til at afgive en garantierklæring til ekstern långiver i forbindelse med en driftskredit på højst 12 mio. kr. til Puisi A/S.

 

 

 

HOME