Bilag 2

 

TEKSTANMÆRKNINGER

Til hovedkonto 22.40.

Landsstyret bemyndiges til at give Amutsiviit en trækningsret i Landskassen på 40 mio. kr. mod tidligere 20 mio. kr.


Til hovedafsnit 26.

Landsstyret bemyndiges til at give Mittarfeqarfiit en trækningsret i Landskassen på 40 mio. kr. til dækning af Mitarfeqarfiits behov for likvid driftskapital.


Til hovedafsnit 35 og 37.

Huslejeberegning i hjemmestyrets udlejningsejendomme:

Pr. 1.1.1993 beregnes lejen således:

Kapitalydelse: 2,75% af opførselssummen, dog minimum kr. 192,50 pr. m2 pr. år, svarende til mindsteleje på kr. 7.000,-. Driftsbidrag: kr. 180,- pr. m2 pr. år.

Lejen i enfamilie- og dobbelthuse beregnes i hovedsagen efter samme regler, dog med den forskel, at driftsbidraget er kr. 143 pr. m2.

Hjemmestyret yder 10% tilskud pr. barn til reduktion af huslejen for indtil 6 hjemmeboende børn under 18 år, der er tilmeldt folkeregistret på boligens adresse.

Hjemmestyret yder tilskud til beboerrepræsentationer, der er oprettet i Hjemmestyrets udlejningsboliger efter reglerne i

Hjemmestyrets bekendtgørelse om beboerrepræsentationer, og til Lejernes Landsorganisation i Grønland. Tilskuddet ydes til dækning af relevante udgifter til beboerrepræsentationernes og Lejernes Landsorganisations daglige drift.

Til beboerrepræsentation ydes tilskud på indtil 100 kr. pr. lejemål pr. år.

Til Lejernes Landsorganisation, der er oprettet 1. april 1993, ydes tilskud på indtil 12.000 kr. pr. måned. Ydelse af tilskud forudsætter godkendelse af budget og regnskab.

Pr. 1.1.93 beregnes lejen for renoverede boliger således:

Opførselssummen i boliger, der er færdigrenoverede efter den 1. januar 1993, består af mindstelejen, der var gældende ved igangsætningen af renoveringen, tillagt den del af renoveringsudgiften der medfører en konkret forbedring af ejendommen. I boligejendomme indeholdende så mange lejemål, at renoveringen deles i etaper, kan den nye beregning foretages etapevis.

Driftsbidraget udgør kr. 180,- pr. m2 .

Pr. 1.1.1993 beregnes lejen for særlige lejemål således:

Til administrative og erhvervsmæssige formål: 9% af opførselssummen i kapitalydelse, dog mindst kr. 630, pr. m2 pr. år svarende til mindsteleje på kr. 7.000,-.

Til kulturelle og sociale formål: 5,5% af opførselssummen i kapitalydelse, dog mindst kr. 385, pr. m2 pr. år svarende til mindsteleje på kr. 7.000,-.

Der betales et driftsbidrag på kr. 170,- pr. m2 pr. år i flerfamiliehuse, mens der i enfamilie- og dobbelthuse ikke betales driftsbidrag, da lejer selv afholder alle driftsudgifter.

I flerfamiliehuse afholder lejeren udgifter til indvendig vedligeholdelse, mens lejeren i enfamilie- og dobbelthuse afholder udgifter til indvendig og udvendig vedligeholdelse.

Til beboerformål: Beboerrepræsentationer, der er lovligt valgt og disponerer over fælleslokaler til beboeraktiviteter i bebyggelser, de repræsenterer, betaler ikke kapitalydelse, varmebidrag eller driftsbidrag.


Til hovedafsnit 99.

Landsstyret bemyndiges til at overtage aktiverne efter de selvejende institutioner Kujataata Naqiterivia og Atuakkiorfik og indskyde disse i de respektive selskaber Nunatta Naqiterivia A/S og Atuakkiorfik A/S.