25. september 1993

EM 1993/34

 

Forslag til landstingsforordning om Misissueqqaarnerit/Grønlands Forundersøgelser.
(Landsstyremedlemmet for offentlige arbejder og trafik)

 

Forelæggelsesnotat

1. behandling

På Landsstyrets vegne skal jeg hermed fremsætte forslag til landstingsforordning om Misissueqqaarnerit/Grønlands Forundersøgelser.

De opgaver, som Misissueqqaarnerit har videreført, er nævnt i Landstingsforordning nr. 8 af 19. december 1986 vedrørende Grønlands Tekniske Organisation. De i forordningen nævnte opgaver er imidlertid ikke fuldstændige i forhold til de forpligtelser og det arbejde, som påhviler Misissueqqaarnerit idag, hvorfor dette forslag til landstingsforordning er udarbejdet.

I forordningsforslaget defineres virksomheden Misissueqqaarnerit og de rammer, som virksomheden skal fungere indenfor. Desuden beskrives de opgaver, som virksomheden er pålagt og kan rekvireres til at udføre indenfor det fysiske miljø, d.v.s. den ikke-levende natur samt ved bebyggelse og andet menneskeligt indgreb i naturen. Endelig anføres de krav, der stilles til virksomheden, således at fagdata og anden teknisk information kan blive bearbejdet og genbrugt.

Med disse benærkninger overlader jeg forordningsforslaget til Landstingets velvillige behandling og skal indstille, at forslaget behandles i Teknisk Udvalg inden 2. behandling i Tinget.