BILAG 2

 

TEKSTANMÆRKNINGER

 

Til hovedafsnit 27

Nr.1

I henhold til tekstanmærkning nr. l til hovedafsnit 27 kan erhvervsstøtteudvalget indfri misligholdte garanterede lån for indtil 66 mio. kr. i 1990.

Såfremt det samlede indfrielsesbehov overstiger 66 mio. kr. er landsstyret bemyndiget til at foretage indfrielser udover dette beløb.

I forbindelse med indfrielse af garantiforpligtelser vedrørende-torsketrawlere for ca. 30 mio. kr. og øvrige indfrielser for ialt ca.30 mio. kr. kan erhvervsstøtteudvalget foretage indfrielser for yderligere 44 mio. kr. eller ialt 110 mio. kr.

I forbindelse med fusions- eller kondemneringsordninger for de af erhvervsstøtteudvalget finansierede ferskrejetrawlere kan erhvervsstøtteudvalget yderligere foretage indfrielse af garanterede lån for indtil 200 mio. kr. og konvertere de indfriede beløb til erhvervsstøttelån på de herfor gældende vilkår, dog således, at den efter erhvervsstøtteforordningen gældende markedsrente kan fastsættes til maksimalt 5% over Danmarks Nationalbanks diskonto.


Til hovedafsnit 29.

Følgende hovedkonti omfatter bevilling til projekter, som afhold over flere år:
29.26 Den særlige hjælpefond
29.28 Kvalitetskontrol
29.29 Fangst og fiskeri
29.30 Produktudvikling
29.31 Målrettet sælskindskampagne
29.32 Drift af fjeldørredanlæg
29.40 Landbaseret industri

Disponerede men ikke udbetalte midler på disse konti kan henlæges til forbrug i de følgende år.


Til hovedafsnit 29.

I forbindelse med fusions- eller kondemneringsordninger inden for den private del af trawlerflåden bemyndiges Landsstyret til helt eller delvist at refundere stempelafgift og kapitaltilførselsafgift ved de deraf følgende overtagelser og salg af fartøjer samt selskabsomdannelser.


Til hovedafsnit 70 - 79

Landsstyret bemyndiges til at foretage omrokeringer inden for det samlede anlægsbudget på op til 3 mio kr. i 1990 til dækning af de udgifter vedrørende Træningsskolen i Aasiaat, som Foreningen Grønlandske Børn eventuelt ikke er i stand til at afholde.


Til hovedkonto 90.05

Landsstyret bemyndiges til af landskassen at købe nominelt 3 mio kr. aktier i Grønlandsfly A/S fra SAS for en købesum, der andrager 14,0 mio kr. i overensstemmelse med det forhandlingsresultat, der er opnået mellem landsstyret og SAS.


Til hovedkonto 90.05.

Landsstyret bemyndiges til af landskassen at indskyde aktiekapital i Grønlands Rejsebureau på kr. 2 millioner i 1990.

Indskudet ydes under den forudsætning, at Grønlands Fly samtidig indskyder kr. l million.


Til hovedkonto 92.66

Landsstyret bemyndiges til i helt ekstraordinære tilfælde at aftale afdragsordninger med grønlandske kommuner, i det omfang disse er ude af stand til at afregne skyldige beløb til Hjemmestyret som foreskrevet: Dette op til et maximumbeløb på ialt 60 mio kr. Afdragsordningen skal i hvert enkelt tilfælde aftales med Tilsynsrådet for de Grønlandske kommuner.