Bilag 2.

 

NORMALVEDTÆGT FOR EN ANDELSBOLIGFORENING MED 4-6 BOLIGER

 

Navn og hjemsted

§ 1. Foreningens navn er Andelsboligforeningen. Foreningens hjemsted er i .............. kommune.

 

Formål

§ 2. Foreningens formål er at opføre, eje og administrere andelsboliger til brug for foreningens medlemmer.

 

Medlemmer

§ 3. Som medlem kan kun optages den, der i forbindelse med optagelsen af generalforsamlingen opnår brugsretten til en bolig i foreningens ejendom. Medlemsskabet kan kun vedrøre den bolig, brugsretten omfatter. Et medlem kan kun have brugsret til een bolig, jf. dog § 11.

 

Indskud

§ 4. For beboere, der ved stiftelsen indtræder som medlemmer med det formål at opføre andelsboliger, udgør indskuddet et beløb svarende til 7 pct. af de samlede opførelsesomkostninger for den størrelse bolig medlemmet ønsker, og hvortil medlemmets brugsret er knyttet.
Stk. 2. Medlemmet skal inden tegning af en andel af foreningens formand og kasserer have oplysning om andslsindskuddets forvented endelige størrelse. Et beløb svarende hertil betales kontant eller deponeres på en konto i et Grønlands pengeinstitut efter generalforsamlingens bestemmelse. Når den endelige byggesum er godkendt, giver generalforsamlingen hvert enkeltmedlem besked om det endelige indskuds størrelse, hvorefter medlemmet straks skal indbetale et resterende beløb eller have udbetalt et for meget indbetalt beløb.
Stk. 3. Ved optagelsen af et nyt medlem efter stiftelsen skal der udover indskud indbetales et tillægsbeløb, således at indskud plus tillægsbeløb svarer til den pris, som godkendes efter § 20-21.
Stk. 4. Indskuddet og tillægsbeløbet indgår i foreningens formue som ansvarlig kapital og forrentes ikke af foreningen.

 

Hæftelse

§ 5. Et medlem hæfter alene med indskud og tillægsbeløb for forpligtelser, der vedrører foreningen, jf. dog stk. 2.
Stk. 2. Har generalforsamlingen besluttet, at der i foreningens ejendom skal optages realkreditlån eller pengeinstitutlån, der er  sikret ved pantebrev eller håndpant i et ejerpantebrev, hæfter medlemmerne personligt og solidarisk for denne pantegæld, hvis kreditor udtrykkeligt har stillet krav herom.
Stk. 3. En andelshaver eller dennes bo hæfter efter stk. l og stk. 2, indtil en ny godkendt andelshaver har overtaget boligen og gældsforpligtelsen.

 

Andel

§ 6. Medlemmerne har andel i foreningens formue i forhold til deres andels værdi. Generalforsamlingen kan foretage regulering af andelene, således at det indbyrdes forhold mellem andelene kommer til at svare til boligernes indbyrdes værdi.
Stk. 2. Andelene i foreningens formue kan ikke gøres til genstand for pantsætning eller retsforfølgning. Andelen kan ikke belånes og den kan kun overdrages eller på anden måde overføres til andre i overensstemmelse med reglerne i §§ 13-21.
Stk. 3. For andelen udstedes andelsbevis, der lyder på andelshaverens navn. Bortkommer andelsbeviset, kan der udstedes et  nyt som skal angive, at det træder i stedet for det bortkomne.

 

Boligaftale

§ 7. Mellem foreningen og det enkelte medlem kan oprettes en skriftlig boligaftale, i hvilken boligafgiften og de øvrige vilkår angives.

 

Boligafgift

§ 8. Boligafgiftens størrelse fastsættes af generalforsamlingen, der ligeledes kan foretage regulering af boligafgiften for de enkelte boliger, således at det indbyrdes forhold mellem boligafgifternes størrelse kommer til at svare til boligernes indbyrdes værdi.
Stk. 2. Den samlede boligafgift for foreningens boliger skal til enhver tid være fastsat således, at den giver foreningen mulighed for af sine indtægter at afholde de udgifter, der er forbundet med driften, herunder til ydelser på realkreditlån eller pengeinstitutlån som omhandlet i forordningens § 4 stk. 4, og til den vedligeholdelse som påhviler foreningen. Boligafgiften skal betales en måned forud.

 

Vedligeholdelse

§ 9. Boligerne skal holdes forsvarligt vedlige.
Stk. 2. Al vedligeholdelse inde i boligen med undtagelse af de tekniske installationer påhviler andelshaveren, herunder maling, hvidtning og tapetsering, udskiftning af gulve, døre, køkkenborde og lignende.
Stk. 3. Al anden vedligeholdelse påhviler andelsboligforeningen.
Stk. 4. Generalforsamlingen fastsætter nærmere regler om udførelse af den vedligeholdelse, der er nævnt i stk. 3, herunder vedligeholdelse af tag, vinduer, gård- og udenomsarealer, fælleshus og lignende. Der skal på en særlig konto i det årlige budget afsættes et beløb, der er tilstrækkeligt til en forsvarlig vedligeholdelse. Beløbet udgør i 1990 ...... kr./m2 boligareal årligt. Beløbet reguleres med stigningen i byggeomkostningsindekset.
Stk. 5. Forsømmer en andelshaver sin vedligeholdelsespligt, kan generalforsamlingen kræve nødvendig vedligeholdelse foretaget inden for en nærmere fastsat frist. Formanden og kassereren har ret til at få eller skaffe sig adgang til boligen for at konstatere, at vedligeholdelsesarbejderne er foretaget. Foretages vedligeholdelsen ikke inden for den fastsatte frist, kan vedligeholdelsesarbejderne udføres af foreningen for andelshaverens regning, eller andelshaveren kan ekskluderes. Dog kan brugsretten først bringes til ophør med mindst 3 måneders varsel, jf. § 20, stk. 2.

 

Forandringer

§ 10. Udvendige forandringer af boligen skal forelægges generalforsamlingen til godkendelse.
Stk. 2. Indvendige forandringer af boligen er andelshaveren berettiget til at foretage, men generalforsamlingen skal dog underrettes.
Stk. 3. Forandringerne skal udføres håndværksmæssigt forsvarligt og i overensstemmelse med kravene i byggelovgivningen og andre offentlige forskrifter. Hvis byggetilladelse er påkrævet skal denne forevises for formanden, inden arbejdet iværksættes.
Stk. 4. Foreningen er ikke ansvarlig for, at de nødvendige myndighedsgodkendelser indhentes eller for skader, der hidrører fra udførte forandringer af boligen. Ansvaret påhviler den andelshaver, der har udført forandringen.

 

Udleje

§ 11. En andelshaver kan udleje eller udlåne sin bolig med tilladelse fra både formanden og kassereren, som kun kan gives, når en andelshaver af særlige grunde midlertidigt må fraflytte sin bolig. Formanden skal endvidere godkende lejeren og betingelserne for lejemålet.
Stk. 2. Udleje eller udlån af enkelte, værelser kan tillades af formanden.
Stk. 3. Udleje og udlån samt fastsættelse af lejens størrelse skal ske i overensstemmelse med reglerne om privat udlejning i landstingsforordningen om leje.
Stk. 4. Andelshaveren hæfter overfor andelsboligforeningen for boligafgiftens betaling. Dette gælder også, når boligen er udlejet.

 

Husorden

§ 12. Generalforsamling kan til enhver tid - bindende for alle medlemmer - fastsætte regler for husorden, husdyrhold m.v. ved ændring af gældende regler om husdyrhold m.v. bibeholdes dog bestående rettigheder indtil dyrets død.

 

Overdragelse af andele

§ 13. Foreningen formidler overdragelse og salg af andele.
Stk. 2. Ønsker en andelshaver at fraflytte sin bolig, sker overdragelsen efter følgende rækkefølge:
1) Til personer med hvem andelshaveren er beslægtet i lige op- eller nedstigende linie, eller til personer, der i mindst 2 år har haft fælles husstand med andelshaveren.
2) Til andre personer i forbindelse med bytte med en anden bolig.
3) Til personer, som er indtegnet på en liste hos formanden. Den første indtegnede på listen går forud for andre. De indtegnede skal een gang årligt bekræfte deres ønske om at stå på ventelisten, idet de ellers slettes.
Stk. 3. Generalforsamlingen skal godkende den nye andelshaver. Nægtes godkendelse, skal skriftlig begrundelse gives senest 4 uger efter, at formanden har modtaget meddelelse om, hvem der indstilles.
Stk. 4. Generalforsamlingen har på begæring af den fraflyttende andelshaver pligt til at anvise en ny andelshaver inden 6 uger fra begæringen. I modsat fald er andelshaveren selv inden 6 uger fra udløbet af den frist, der er nævnt i 1. punktum, berettiget til at indstille en person til generalforsamlingens godkendelse efter stk. 3.

§ 14. Er en overdragelse aftalt i strid med bestemmelserne i § 13, bestemmer generalforsamlingen, hvem der skal have andel og bolig og de vilkår, overtagelsen skal ske på, hvorefter afregning finder sted, som anført i § 21.

§ 15. En andelshaver er uden fraflytning af boligen berettiget til at overdrage sin andel helt eller delvis til et husstandsmedlem, der i mindst 2 år har haft fælles husstand med andelshaveren. Den pågældende skal godkendes af generalforsamlingen. Eventuel nægtelse af godkendelse skal begrundes skriftligt.

§ 16. Har andelshaveren ikke inden mindst 3 måneder efter at være fraflyttet sin bolig indstillet en anden i sit sted, eller er overdragelsen aftalt i strid med bestemmelserne herom, bestemmmer generalforsamlingen, hvem der skal overtage andel og bolig og de vilkår, overtagelsen skal ske på, hvorefter afregning finder sted som anført i § 21.

 

Dødsfald, separation og skilsmisse m.v.

§ 17. Ved andelshaverens død har den efterlevende ægtefælle, selvom denne ikke er medlem, ret til at fortsætte medlemskabet.
Stk. 2. Ønsker ægtefællen ikke at fortsætte medlemskab og beboelse, har denne ret til efter reglerne i § 13 at indstille, hvem der skal overtage andel og bolig.
Stk. 3. Efterlades der ikke ægtefælle, eller ønsker denne ikke at benytte sin ret efter stk. l og 2, skal der efter følgende rækkefølge gives fortrinsret til:
1) Personer, som boede i boligen ved dødsfaldet og som i mindst 2 år bevisligt har haft fælles husstand med andelshaveren.
2) Personer, som af den afdøde andelshaver ved testamente eller ved skriftlig henvendelse til formanden var anmeldt som berettiget til andel og bolig ved andelshaverens død.
3) Personer med hvem andelshaveren er beslægtet i lige op- eller nedstigende linie, jf. § 19.
Stk. 4. Ved overdragelse efter stk. 3, nr. 2-3, finder reglerne i § 13, stk. 3, tilsvarende anvendelse.
Stk. 5. Ved andelshaverens separation eller skilsmisse eller ved omstødelse af vedkommendes ægteskab afgøres det om nødvendigt ved bevillingen eller dommen, hvilken af ægtefællerne der har ret til at fortsætte medlemskabet.
Stk. 6. Har andelshaveren forladt sin ægtefælle, har andelshaverens ægtefælle ret til at fortsætte medlemskabet, jf. dog stk. 5.
Stk. 7. Hvis andelshaveren på grund af alder eller sygdom flytter til et plejehjem eller lignende finder bestemmelserne i stk. l, 2, 3 og § 13, stk. 3 tilsvarende anvendelse.

 

Særlig aftale

§ 18. Såfremt personer, hvoraf een er andelshaver, efter mindst 2 års fælles husstand ophæver samlivet, kan de træffe aftale om, hvem der skal have ret til medlemskabet. Aftalen skal godkendes af generalforsamlingen, der kan modsætte sig aftalen, såfremt vægtige grunde taler derfor.

 

Arving, der ikke bor i boligen

§ 19. Overdragelse af andelen ved arv til en person, der ikke bor i boligen, skal godkendes af generalforsamlingen. Generalforsamlingen kan modsætte sig overdragelsen, såfremt vægtige grunde taler derfor. I sådanne tilfælde er generalforsamlingen, når en ny andelshaver har erhvervet andelen, dog forpligtet til at udbetale arvtager andelens værdi, opgjort efter reglerne i §§ 20 og 21.

 

Pris

§ 20. Prisen for andelen skal godkendes af generalforsamlingen, som også skal godkende eventuelle aftaler efter stk. 4. Generalforsamlingen kan ikke godkende en pris, der overstiger maksimalprisen for andelen udregnet efter § 22 i Landstingsforordning nr. 4 af 20.6.1989 om andelsboliger, som ændret ved forordning nr. 5 af 29. maj 1990.
Stk. 2. Ved godkendelsen af en pris, jf. stk. l, skal generalforsamlingen lægge følgende forhold til grund:
1) Foreliggende tilbud om overtagelse.
2) Værdien af andelen i foreningens formue, fastsat på seneste generalforsamling.
3) Boligens vedligeholdelsesstand, idet der, hvis denne er usædvanlig god eller mangelfuld beregnes pristillæg respektiv prisnedslag under hensyn hertil.
Stk. 3. Værdien af forbedringer i boligen fastsættes under hensyn til anskaffelsespris med fradrag af eventuel værdiforringelse på grund af alder og slitage. Værdien af inventar, der er særligt tilpasset eller installeret i boligen, fastsættes under hensyntagen til anskaffelsespris, alder og slitage. Fastsættelsen af prisen for forbedringer, inventar og løsøre sker med udgangspunkt i en opgørelse udarbejdet af den fraflyttende andelshaver.
Stk. 4. Hvis der samtidig med overdragelse af andelen overdrages løsøre eller indgås anden retshandel, skal vederlaget sættes til værdien i fri handel.
Stk. 5. Kan den fraflyttede andelshaver ikke acceptere den af generalforsamlingen fastsatte pris for forbedringer, inventar eller løsøre samt det af generalforsamlingen fastsatte tillæg eller nedslag for vedligeholdelsesstand, vurderes disse ved syn og skøn, foretaget af en skønsmand. Parterne udpeger i forening en skønsmand. Kan parterne ikke blive enige herom, udpeges skønsmanden af Boligdirektoratet. Skønsmanden skal ved besigtigelsen af boligen indkalde både den pågældende andelshaver og generalforsamlingen og udarbejde en vurderingsrapport, hvor prisberegningen specificeres og begrundes. Skønsmandens vurdering er bindende for såvel andelshaveren som generalforsamlingen. Skønsmanden fastsætter selv sit honorar og træffer bestemmelse om, hvorledes omkostningerne ved skønnet skal fordeles mellem den fraflyttede andelshaver og foreningen, idet der herved tages hensyn til, hvem af parterne, der har fået medhold ved skønnet.

 

Fremgangsmåden

§ 21. Formanden og kassereren skal, inden aftale om overdragelse indgås, til erhververen udlevere et eksemplar af andelsboligforeningens vedtægter, andelsboligforeningens seneste årsregnskab og budget samt opstilling af, hvorledes prisen beregnes, jf. § 20, med specifikation af prisen for andelen, udførte forbedringer og inventar. Formanden og kassereren skal endvidere inden aftalens indgåelse skriftligt gøre erhververen bekendt med medlemsforpligtelserne, herunder især vedtægtens §§ 5, 8 og 9 samt sanktionsbestemmelserne i andelsboligforordningens kap. 15.
Stk. 2. Formanden og kassereren vejleder sælger og køber og foranlediger, at der oprettes en skriftlig overdragelsesaftale. Enhver af parterne kan forlange, at overdragelsesaftalen oprettes på en af landsstyret autoriseret standardformular.
Stk. 3. Alle vilkår for overdragelsen skal godkendes af generalforsamlingen og har den ikke reageret inden 4 uger efter aftalens forelæggelse, anses overdragelsen for godkendt.
Stk. 4. Formanden er ved afregning overfor den fraflyttende andelshaver berettiget til at tilbageholde et beløb til sikkerhed for betaling af boligafgift og efterbetaling af varmeudgifter og lignende. Såfremt afregning sker inden fraflytning, er formanden og kassereren endvidere berettiget til at tilbageholde et skønsmæssigt beløb til dækning af erhververens eventuelle krav i anledning af mangler konstateret ved overdragelsen.
Stk. 5. Snarest muligt efter erhververens overtagelse af boligen, skal denne sammen med formanden og kassereren gennemgå boligen for at konstatere eventuelle mangler ved boligens vedligeholdelsestilstand eller ved inventar og løsøre, der er overtaget i forbindelse med boligen, jf. § 20. Såfremt erhververen forlanger prisnedslag for sådanne mangler, kan formanden tillige med kassereren, hvis forlangendet skønnes rimeligt, tilbageholde et tilsvarende beløb ved afregning til den fraflyttede andelshaver, således at beløbet først udbetales, når det ved dom eller forlig mellem parterne er fastslået, hvem det tilkommer.
Stk. 6. Overdragelsessummen indbetales til kassereren, som efter fradrag af eventuelle tilgodehavender udbetaler resten til den fraflyttende andelshaver. Har formanden og kassereren efter aftale med den fraflyttende andelshaver meddelt transport i overdragelsessummen, udbetales denne efter fradrag af eventuelle tilgodehavender til foreningen, i overensstemmelse med transporterklæringen.

 

Opsigelse

§ 22. Andelshaverne kan ikke opsige deres medlemskab af foreningen og brugsret til boligen, men kan alene udtræde efter reglerne i §§ 13-21 om overdragelse af andele.

 

Eksklusion

§ 23. Generalforsamlingen kan ekskludere et medlem og bringe dennes brugsret til ophør i følgende tilfælde når
1) et medlem ikke betaler skyldigt indskud, og medlemmet ikke har betalt det skyldige beløb senest 7 dage efter, at skriftligt påkrav herom er kommet frem til medlemmet,
2) et medlem er i restance med boligafgiften eller andre ydelser, der skal erlægges sammen med denne, og medlemmet ikke har betalt restancen senest 7 dage efter, at skriftligt påkrav herom er kommet frem til medlemmet, eller
3) et medlem groft forsømmer sin vedligeholdelsespligt, jf. § 9.
Stk. 2. I forbindelse med eksklusion skal der gives en frist på mindst 3 måneder, før brugsretten til boligen kan bringes til ophør.
Stk. 3. Efter eksklusionen kan generalforsamlingen disponere efter reglerne i §§ 13-21.

 

Generalforsamling

§ 24. Foreningens højeste myndighed er generalforsamlingen. Den ordinære generalforsamling afholdes hvert år inden 4 måneder efter regnskabsårets udløb med følgende dagsorden:
1) Valg af dirigent
2) Formandens beretning
3) Forelæggelse af årsregnskab og eventuel revisionsberetning samt godkendelse af årsregnskabet.
4) Forelæggelse af drifts- og likviditetsbudget til godkendelse og beslutning om eventuel ændring af boligafgiften
5) Forslag
6) Valg af formand og kasserer, samt suppleanter for disse
7) Valg af revisor
8) Eventuelt valg af administrator
9) Eventuelt
Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når en generalforsamling eller et af medlemmerne af foreningen eller administrator forlanger det med angivelse af dagsorden.

 

Indkaldelse m.v.

§ 25. Generalforsamlingen indkaldes med opslag med 8 dages varsel, der dog om nødvendigt kan forkortes til 2 dage. Indkaldelsen skal indeholde dagsorden for generalforsamlingen.
Stk. 2. Forslag, som ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være formanden i hænde senest 2 dage før generalforsamlingen. Et forslag kan kun behandles på en generalforsamling, såfremt det enten er nævnt i indkaldelsen eller andelshaverne ved opslag eller på lignende måde senest dagen før generalforsamlingen er gjort bekendt med, at det kommer til behandling.
Stk. 3. Adgang til at deltage i og tage ordet på generalforsamlingen samt til at stille forslag har enhver andelshaver og  dennes myndige husstandsmedlemmer. De(n) adgangsberettigede kan ledsages af en professionel eller personlig rådgiver. Administrator og revisor, samt personer der er indbudt af formanden, har ligeledes adgang til at deltage i og tage ordet på generalforsamlingen.

 

Forretningsorden

§ 26. Generalforsamlingen vælger selv sin dirigent. Generalforsamlingen bestemmer selv sin forretningsorden. Referat af generalforsamlingens beslutninger underskrives af formanden og kassereren.

 

Beslutning

§ 27. Generalforsamlingen træffer beslutning ved simpelt flertal, jf. dog stk. 2 og 3. Mindst 1/2 af foreningens medlemmer skal altid være til stede. Hver andel har een stemme.
Stk. 2. Forslag om salg og pantsætning af fast ejendom, om foreningens opløsning, om vedtægtsændringer, om nyt indskud, om regulering af det indbyrdes forhold mellem boligafgiften, eller om iværksættelse af forbedringsarbejder eller istandsættelsesarbejder, hvis finansiering kræver forhøjelse af boligafgiften med mere end 25%, kan kun vedtages på en generalforsamling, hvor mindst 3/4 af medlemmerne er til stede og med mindst 3/4 flertal. Er der ikke mindst 3/4 af medlemmerne til stede på generalforsamlingen, men er mindst 3/4 af de fremmødte for forslaget, kan der indkaldes til ny generalforsamling. På denne kan forslaget endeligt vedtages med mindst 3/4 flertal, uanset hvor mange der er mødt.
Stk. 3. Der kan stemmes med skriftlig fuldmagt. En andelshaver kan kun give fuldmagt til et myndigt husstandsmedlem eller en anden andelshaver. En andelshaver kan dog kun afgive een stemme i henhold til fuldmagt.

 

Den daglige ledelse

§ 28. Den daglige ledelse varetages af en formand og kasserer, der vælges af generalforsamlingen for to år ad gangen. Generalforsamlingen vælger desuden for l år ad gangen en eller to suppleanter for disse. Genvalg kan finde sted.
Stk. 2. Såfremt to eller flere kandidater ved en afstemning om valg til formand, kasserer eller suppleant opnår lige mange stemmer, afgøres valget ved lodtrækning mellem de pågældende.
Stk. 3. Som formand, kasserer og suppleant kan vælges andelshavere og disses myndige husstandsmedlemmer.
Stk. 4. Såfremt formand eller kasserer fratræder i valgperioden, indtræder suppleanten i ledelsen for tiden indtil næste ordinære generalforsamling. Ved formandens fratræden fungerer kassereren i hans sted indtil næste ordinære generalforsamling.

 

Møder

§ 29. Formanden og kassereren mødes vedrørende den daglige ledelse, så ofte der er anledning til det.
Stk. 2. Beslutning på møder vedrørende spørgsmål om den daglige ledelse træffes i enighed mellem formanden og kassereren. Referat af beslutningerne underskrives af formanden og kassereren. Dog kan en andelshaver altid forlange, at der indkaldes til en generalforsamling jf. §§ 25 og 27 til afgørelse af spørgsmålet.

 

Tegningsret

§ 30. Foreningen tegnes af formanden og kassereren i forening.

 

Administration

§ 31. Generalforsamlingen kan vælge en administrator til at forestå ejendommens almindelige økonomiske og juridiske forvaltning, Generalforsamlingen kan til enhver tid afsætte administrator. Formanden tillige med kassereren træffer nærmere aftale med administrator om hans opgaver og beføjelser.
Stk. 2. Har generalforsamlingen ikke har valgt nogen administrator, varetager formanden og kassereren ejendommens administration, efter reglerne i stk. 3 og 4.
Stk. 3. Bortset fra en mindre kassebeholdning hos kassereren skal foreningens midler indsættes på særskilt konto i et pengeinstitut, på hvilken konto der kun skal kunne hæves ved underskrift fra formand og kassereren i forening. Alle indbetalinger fra medlemmer og lejere, herunder også indbetalinger i forbindelse med salg af andele, skal ske direkte til den nævnte konto, ligesom også modtagne checks og postanvisninger skal indsættes direkte på kontoen.
Stk. 4. Som sikkerhed for formandens og kassererens økonomiske ansvar overfor foreningen tegner foreningen en kautionsforsikring med en dækningssum svarende til 1/2 års indtægter for foreningen.

 

Regnskab

§ 32. Foreningens budget og årsregnskab udarbejdes efter retningslinier fastsat af landsstyret.
Stk. 2. Regnskabsåret skal omfatte 12 måneder. Dog kan foreningens første regnskabsperiode - og ved omlægning af regnskabsperioden en senere periode - omfatte et kortere eller længere tidsrum, dog højest 18 måneder.
Stk. 3. Landsstyret eller kommunalbestyrelsen kan kræve andelsboligforeningens regnskab forelagt.

 

Revision

§ 33. Generalforsamlingen vælger en statsautoriseret eller registreret revisor til at revidere årsregnskabet. Revisor skal føre revisionsprotokol.

 

Opløsning

§ 34. Spørgsmålet om opløsning af en andelsforening skal forelægges på en ordinær eller ekstraordinær generalforsamling.
Stk. 2. Såfremt der er det nødvendige flertal for en opløsning af foreningen jf. § 27, stk. 2, forelægger formanden spørgsmålet om opløsning for kommunalbestyrelsen, der tager stilling til, om de af kommunen ydede lån skal tilbagebetales, og til hvilken boligform andelsboligerne efter kommunalbestyrelsens opfattelse i givet fald skal overgå.
Stk. 3. Kommunalbestyrelsen forelægger derefter inden 30 dage sagen for landsstyret, der træffer beslutning om, hvorvidt de af landskassen ydede lån skal tilbagebetales, og på hvilke vilkår andelsboligforeningen skal opløses samt om hvilken boligform boligerne i givet fald skal overgå til.
Stk. 4. Landsstyrets afgørelse meddeles snarest muligt andelsforeningens formand, der foranlediger, at der tages endelig stilling til spørgsmålet om opløsning af foreningen på et ordinært eller ekstraordinært møde i generalforsamlingen.
Stk. 5. Beslutter generalforsamlingen, at opløsning skal ske, jf. § 27, stk. 2, vælger den to likvidatorer til at forestå opløsningen.
Stk. 6. Efter realisation af foreningens aktiver og betaling af gælden, deles den resterende formue mellem de til den tid værende medlemmer i forhold til deres andeles størrelse.

§ 35. Opløses andelsboligforeningen som nævnt i § 34 og overgår boligerne til almindelig udlejning, har de hidtidige andelshavere ret til at blive boende som lejere, og udlejeren kan forlange, at der indbetales 4 måneders leje, som dækker depositum og een måneds leje.

 

Således vedtaget på foreningens generalforsamling den…………………………